Me kalpeat suomalaiset odotamme innokkaina kesää ja auringon tuomaa hehkua. Välillä haluamme kuitenkin hieman auttaa aurinkoa ja turvautua purkista saatuun hehkuun. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin olla kieli keskellä suuta!

Tasainen hehku tekee kropasta kuin kropasta upean näköisen, mutta laikukkaat ruskeat täplät tai oranssit lakanat eivät ikävä kyllä ole kenenkään haluama lopputulos. Pelko pois, näillä vinkeillä et voi epäonnistua!

 1. Valitse ihollesi sopiva sävy ja aine
  Itseruskettavaa löytyy nykyisin muun muassa voiteena, sprayna, pyyhkeinä, geelinä, vaahtona, tippoina ja öljyinä. Valitse itsellesi sopiva tapa käyttää itseruskettavaa ja kiinnitä myös huomiota oikeaan sävyyn! Jos olet vaaleaihoinen, ei usein kannata valita kaikkein tummimmalle iholle tarkoitettua sävyä. kannattaa myös lukea arvosteluja netissä. Monesta aineesta löytyy käyttäjäkokemuksia netistä, ja näitä lukemalla voit esimerkiksi välttyä ostamasta itseruskettavaa, joka saa sinut näyttämään Trumpin kaksoisolennolta.

 2. Kuori iho etukäteen
  Tämän kohdan unohtaa moni, ja se jos mikä on syynä laikukkaaseen lopputulokseen. Kuori iho huolellisesti ennen itseruskettavan käyttöä, sillä muuten aine tarttuu kiinni kuiviin kohtiin ihollasi, ja laikut ovat riesanasi useita päiviä.

 3. Jos sheivaat, tee sekin etukäteen
  Sheivaaminen on myös eräänlaista kuorintaa, joten sekin on hyvä hoitaa ennen itseruskettavan levittämistä. Jos nimittäin sheivaat ihosi juuri itseruskettavan levittämisen jälkeen, saatat samalla kuoria pois myös osan rusketuksestasi.

 4. Käytä kosteusvoidetta
  Tämä vaihe on myös äärimmäisen tärkeä! Muista ihonkuorinnan jälkeen myös kosteuttaa ihosi joka puolelta kosteusvoiteella, sillä muuten saat taas laikut riesaksesi!

 5. Levitä alue kerrallaan
  Keskity itseruskettavaa levittäessäsi yhteen alueeseen kerrallaan, ja levitä aine huolellisesti pyörivin tasaisin liikkein. Kannattaa myös hankkia tätä tarkoitusta varten levityskinnas, joka estää kämmeniäsi imemästä väriä itseensä. Ellei sinulla ole kinnasta, muista pestä kädet huolellisesti levittämisen jälkeen!

 6. Muista myös pienet kohdat
  Moni ajattelee, että pienet kohdat kuten korvat tai jalkapöydät eivät ole tärkeitä, eikä niiden kohdalla kannata panostaa huolelliseen levittämiseen. Tämä asenne näkyy kuitenkin lopputuloksessa, joka paljastaa kaikille, että rusketuksesi on hankittu purkista.

 7. Sekoita kosteusvoiteeseen
  Kun levität itseruskettavaa ongelma-alueille kuten polviin, kyynärpäihin ja ranteisiin, sinun kannattaa sekoittaa itseruskettavaa tavalliseen kosteusvoiteeseen. Näin kuivat ongelma-alueet eivät ime itseensä liikaa väriä, ja vältyt epätasaiselta lopputulokselta.

 8. Käytä talkkia
  Jos kaapistasi löytyy talkkia, kannattaa sinun laittaa pieni määrä sitä alueille, jotka taittuvat, kuten kainaloihin sekä kyynär- ja polvitaipeisiin. Talkki sitoo itseruskettavan paikoilleen, eikä se leviä ikävän näköisesti.

 9. Älä kerrosta
  Itseruskettavaa levittäessä ei kannata antaa mopon karata käsistä. Jos levität ihollesi monta kerrosta saman tien, tuloksena ei ole syvempi rusketus, vaan todennäköisesti hyvin epäsiisti lopputulos! Odota siis rauhassa ja anna yhden kerroksen kuivua ja vaikuttaa ihollasi, ja lisää vasta sitten toinen kerros.

 10. Anna kuivua
  Kärsivällisyys on itseruskettavan käytössä hyve. Ellet odota aineen kuivumista rauhassa ja kiskot vaatteet päälle kesken kuivumisprosessin, tuloksena on todennäköisesti laikukas lopputulos, sekä oranssit vaatteet ja lakanat. Itseruskettavan käytön jälkeen kannattaa suosia tummia vaatteita ja välttää hikoilua, suihkua ja uimista muutaman tunnin jälkeen aineen levittämisestä.

Oliko osa vinkeistä sinulle uusia? Ota nämä hyötykäyttöön, kun ensi kerran korkkaat itseruskettavan auki! Näin varmistat itsellesi upean hehkun!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: L’oréal Paris