Liika tavara aiheuttaa ihmisille stressiä ja vie kodista säilytystilaa. Suuri osa hankitusta ja saadusta tavarasta päätyy ennemmin tai myöhemmin lojumaan nurkkiin käyttämättömänä.

Näiden vinkkien avulla vältyt ostamasta turhia tavaroita itsellesi ja muille.

1. Lopeta lahjojen ostaminen vain siksi, että sinun muka täytyy ostaa lahja.

Myös teot ovat hyviä lahjoja. Lahjojen ei tarvitse olla materiaa: voit antaa aikaa tai palveluksia. Jos sinun on pakko ostaa lahja, anna jotain hyödyllistä. Tällainen voi olla esimerkiksi lahjakortti ravintolaan, jossa lahjan saaja käy usein. Voit myös itse kokata hänelle illallisen lahjaksi. Erityisesti kokemukset ovat ikimuistoisia lahjoja.

2. Tee tavaroiden karsimisesta peli.

Ennen kuin ostat mitään uutta, päätä, että hankkiudut ensin eroon jostain, mitä et enää tarvitse. Tavaroita ei kannata heittää roskiin, sillä useimmat niistä voi kierrättää tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

3. Alenna toiveitasi ja kerro siitä muille.

Tuo minimalismi-pyrkimyksesi myös ystäviesi tietoon. Kerro, ettet halua lahjaksi materiaa, vaan esimerkiksi lahjoituksen hyväntekeväisyyteen puolestasi.

4. Harkitse jokainen asia, mitä ostat.

Ennen kuin ostat yhtään mitään tavaraa itsellesi tai jollekin toiselle, kysy itseltäsi, tuoko se lisäarvoa elämään. Jos vastaus on ei, laita tuote takaisin hyllyyn. Vain sellaista kannattaa ostaa, joka oikeasti tuottaa iloa ja on hyödyksi.

Lähde: Mind Body Green