Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna elokuvateattereihin syksyllä – katso traileri

Trailerilla saadaan maistiainen elokuvaan tehdystä uudesta musiikista.

Rakastettu koko perheen elokuvaklassikko Muumipeikko ja pyrstötähti -animaatio nähdään syksyllä jälleen valkokankailla, mutta teknisesti uudistettuna versiona. Animaatio tulee elokuvateattereihin Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Elokuvassa Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia – ja yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946 sekä kirjaan pohjautuvan Lars Janssonin ja Dennis Livsonin alkuperäisideaan. Alkuperäisen elokuvan luojan ja tuottajan Dennis Livsonin poika Tim Livson tuottaa uuden elokuvaversion yhdessä Antti J. Jokisen kanssa.

Uudistetussa elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtäisen ja kalvoanimaation tyyli. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin ja elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – on uudistettu kokonaan, mutta alkuperäistä kunnioittaen.

Elokuvasta tuotetaan suomen-, ruotsin-, englannin- ja japaninkieliset versiot.

Paula Vesala sanoitti uusia lauluja

Muumipeikko ja pyrstötähti -animaation uudistettuun versioon on tehty kaksi uutta laulua, Rakkaus ja ystävyys sekä Tuuthan sä viel takaisin?. Elokuvan score-musiikin säveltäneet Leri Leskinen ja Jukka Immonen ovat säveltäneet uudet laulut yhdessä Paula Vesalan kanssa, ja Vesala on myös sanoittanut kappaleet.

”Oli maailman kivointa tehdä Jukan ja Lerin kanssa nämä kaksi laulua tähän lapsuuteni Muumi-klassikkoon! Muumit ovat olleet minunkin sydäntäni lähellä jo pienestä asti. Lapsena kirjoitin Tove Janssonille kirjeenkin, johon hän vastasi ja lähetti minulle postimerkkejä ja kiiltokuvia”, Vesala paljastaa.

Rakastettuja hahmoja ääninäyttelevät eri henkilöt kuin alkuperäisessä animaatiossa. Suomeksi ja ruotsiksi rooleissa ovat muun muassa Joonathan Kettunen ja Christoffer Strandberg (Muumipeikko), Sarika Lipasti ja Saga Sarkola (Pikku Myy), Kristiina Halttu ja Maria Sid (Muumimamma), Tuomas Uusitalo ja Andreas af Enehielm (Nipsu), Markus Niemi ja Lasse ”Redrama” Mellberg (Nuuskamuikkunen) sekä Carl-Kristian Rundman, joka tekee Muumipapan roolin sekä suomeksi että ruotsiksi.

Elokuvasta on julkaistu traileri, jolla kuullaan ensimmäisen kerran vuoden 2020 elokuvaversion uutta, mutta perinteitä kunnioittavaa äänimaailmaa ja musiikkia sekä nähdään, miltä alkuperäisen animaation tuttu visuaalinen maailma näyttää teknisesti uudistettuna. Trailerilla kuullaan myös Rakkaus ja ystävyys -kappaletta, jonka esittää Suvi Teräsniska.

Muumipeikko ja pyrstötähti -animaatio saapuu elokuvateattereihin 4. syyskuuta kautta maan. Voit katsoa elokuvan trailerin alta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.