Murehtimisestaan ei kannata stressata.

Jos olet luonteeltasi murehtivainen persoona, tutkijoilla on sinulle hyviä uutisia: Social and Personality Psychology Compassissa julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että luonnostaan jännittyneet ja ahdistuneet ihmiset ovat motivoituneempia, paremmin valmistautuneita ja huolehtivat tarkemmin terveydestään ja turvallisuudestaan, kertoo Real Simple.

Samaisen tutkimuksen mukaan murehtivaiset persoonat voivat myös pärjätä paremmin koulussa tai töissä ja suoriutua tehokkaammin ongelmanratkaisusta.

Suojaa terveyttä

Vaikuttaa loogiselta, että huolestuneisuus antaa ihmisille tietynlaista suojaa: luonnostaan huolestunut ihminen pitää todennäköisemmin hyvää huolta terveydestään ja turvallisuudestaan. Hän käyttää aina turvavyötä ja aurinkovoidetta sekä käy säännöllisesti lääkärissä ja seulonnoissa.

Tulevaisuudesta huolehtiminen voi myös auttaa ihmistä valmistautumaan huonoihin uutisiin tai kokemaan hyvät uutiset entistä parempina.

Liika murehtiminen on haitallista

Ylenpalttinen huolehtiminen on kuitenkin haitallista terveydelle, tutkijat muistuttavat. Asioiden jatkuva märehtiminen ja toistuvat ajatusmallit on yhdistetty masentuneisuuteen, huonoon fyysiseen kuntoon ja jopa mielisairauksiin.

Tästä huolimatta tutkijat haluavat lohduttaa sellaisia ihmisiä, jotka ovat taipuvaisia huolestumaan asioista: etukäteen suunnittelu ja omasta itsestään huolehtiminen eivät koskaan ole huonoja asioita.

Lähde: Real Simple