Usko tai älä –  jäädytetyt sitruunat voivat auttaa ehkäisemään diabetesta, syöpää ja ylipainoa.

Sitruuna on ihanan raikas, kirpeä ja varmasti yksi maailman terveellisimmistä hedelmistä. Sitruunaa käytetään laajalti ruoanlaitossa, leivonnassa, hajusteissa ja kosmetiikkatuotteissa.

Tässä vain osa sitruunan tuomista terveysvaikutuksia:

  • Tasoittaa kehon pH-arvoja
  • lievittää pahanhajuisten eritteiden, kuten esimerkiksi hien hajua.
  • Tehostaa vastustuskykyä
  • Ehkäisee tulehduksia
  • Ehkäisee korkeaa verenpainetta

Sitruuna sisältää suuria määriä C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia. Sitruunan antioksidantit edistävät hiusten, kynsien ja ihon tervettä toimintaa.

Kuinka sitruunaa voi nauttia?

Jos et tohdi nauttia sitruunaa sellaisenaan, voit täyttää sen sijaan aamuisin lasin lämpimällä vedellä ja lisätä joukkoon sitruunaa – saat kaikki hedelmän tarjoamat terveydelliset ominaisuudet ja raikkaan aloituksen päivällesi!

Toinen vaihtoehto on sitruunan pakastaminen, jonka jälkeen sitä voi raastaa helposti kuorineen.

Ehkäisee rintasyöpää

Yhden tutkimuksen mukaan sitrushedelmien luonnolliset ainesosat ehkäisevät syöpäsolujen kasvua ja syntymistä. Merkittävä tutkimustulos osoittaa, kuinka tärkeitä sitrushedelmät ovat hyvinvointimme kannalta. Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun tutkijat ovat todenneet sitrushedelmien ehkäisevän rintasyöpää.

Useiden ihmisten mukaan tätä superterveellistä hedelmää tulisi syödä päivittäin. Sitruunan kaikki osat kannattaa käyttää – ei pelkästään terveyden vaan maunkin vuoksi!

Heitämme usein sitruunan kuoret roskiin, mutta tämä on tutkijoiden mukaan virhe. Sitruunan kuori sisältää jopa 5-10 kertaa enemmän vitamiineja ja antioksidantteja kuin hedelmän sisus.

Sitruunan kuoret poistavat myös kehostasi haitallisia myrkkyjä.

Sitruunan on todettu lievittävän myös stressiä ja ahdistuneisuutta.

Toimi näin:

  1. Osta sitruuna (mielellään luomu)
  2. Pese sitruuna, leikkaa se lohkoiksi ja laita lohkot pakastimeen
  3. Nyt sinulla on tuoretta sitruunaa saatavilla aina ja voit raastaa sen kokonaisena (saat kaikki vitamiinit talteen)
  4. Sitruunaraastetta voi lisätä juomiin, salaatteihin, jälki- ja pääruokiin – mahdollisuudet ovat vain mielikuvituksesi rajoissa