Miten nukut kumppanisi kanssa? Tietyt nukkuma-asennot voivat ennakoida eroa, paljastaa tutkimus

Hyvät yöunet ovat tärkeät terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta niillä voi olla vaikutusta myös ihmissuhteisiin.

Miten nukut yösi voi vaikuttaa päivän mielialan lisäksi parisuhteeseesi, mutta parisuhteen osalta myös sillä on merkitystä, minkälaisessa asennossa kumppanisi kanssa nukut. The Dozy Owlin asiantuntijat teettivät kyselytutkimuksen avioeron kokeneille ja saivat selville, että tietyt nukkuma-asennot ovat todennäköisemmin ikävä merkki suhteen tulevaisuuden kannalta ja voivat kieliä erosta.

Tutkimuksen mukaan kaikista todennäköisimmin eroon johtava nukkuma-asento on sellainen, jossa nainen lusikoi miestä. Vaikka hellä ja rakastava lusikka on monien mieleen silloin tällöin, sijoittui se kyselyssä ensimmäiseksi, kun 86 prosenttia vastaajista nimesi sen yleisimmäksi nukkuma-asennoksi ennen avioeroa.

Toisella sijalla on ”jalkahali”, eli pari nukkuu muuten erillään toisistaan, mutta toisen jalka koskettaa kumppanin jalkaa. Tämä voi olla puolivillainen yritys pitää yllä jonkinlaista läheisyyttä, mutta 82 prosenttia vastaajista kertoi sen olleen yleisin nukkuma-asento avioliitossaan.

Kolmantena on selät vastakkain nukkuminen niin, ettei kosketa toista lainkaan. Tämä on usein yleinen nukkuma-asento etenkin kinastelun ja riitelyn jälkeen, mutta 78 prosentille se oli myös ylipäänsä yleinen asento nukkua yhdessä kumppanin kanssa.

Jos kumppanilla on tapana rohmuta itselleen valtavasti tilaa, ei sekään ole hyvä merkki: kyselyn mukaan eronneista 73 prosenttia nukkui sängyn valtaavan kumppanin vieressä. Top viiden täydentää ”sotilasasento” (71 %), eli kumpikin nukkuu selällään, täysin suorassa ja toisiaan koskettamatta.

Kasvokkain ja lähekkäin nukkuminen kannattaa

Jos nukkuma-asennoilla haluaa koettaa vaikuttaa suhteensa kestävyyteen, kannattaa silloin rakkaansa kanssa nukkua kasvokkain tai selät vastakkain ja toisiinsa koskettaen. Tällaiset nukkuma-asennot saivat eronneilta vähiten mainintoja.

Tutkimuksessa noin kolmannes (38 %) eronneista vastaajista nukkui kumppaninsa kanssa kasvokkain, mutta toisiinsa koskematta ja kertoi nukkuma-asennon vaikuttaneen avioliittoonsa. Sen sijaan vain neljännes (26 %) vastaajista nimesi yleisimmäksi nukkuma-asennokseen selät vastakkain, mutta lähekkäin ja kumppaniin samalla koskien.

Kaikista paras nukkuma-asento suhteen tulevaisuuden kannalta on kuitenkin se, että nukkuu kasvokkain ja toista halaillen tai hänen lähellään. Eronneista vastaajista 19 prosenttia sanoi, että se oli yleisin nukkuma-asento heidän avioliitossaan.

Näiden nukkuma-asentojen hyvä vaikutus parisuhteelle voi johtua hyvän olon hormoni oksitosiinista, jota vapautuu kun saa ja antaa hellyyttä tai läheisyyttä. Lääkäri Paula S. Barryn mukaan tämä tunne lisää yhteyttä, luottamusta ja sidettä kumppaniin.

Kyselyn tulokset pohjautuvat avioeron kokeneiden 4 987 naisen ja 4 786 miehen vastauksiin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.