Monien vuosien ajan tutkijat ajattelivat kohdunkaulan orgasmin olevan myytti.

Luultiin, että kohdunkaula itsessään ei rekisteröi tuntemusta, mutta naisten onneksi, he olivat väärässä. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kohdunkaulan orgasmeista ja niiden saamisesta.

Mikä on kohdunkaulan orgasmi?

Kun penis tai dildo hieroo kohdunkaulaa penetraation aikana, tuloksena voi olla uskomattoman voimakas orgasmi.

Tämä orgasmi ei tule pelkästään kohdunkaulan stimulaatiosta, vaan syntyy siten, että emättimen eri osien stimulointi johtaa epäsuoraan klitoriksen stimulaatioon ja päinvastoin. Toisin sanoen, kohdunkaulastimulaation aikana sukupuolielimissä stimuloituvat myös muut herkät pisteet.

Miltä kohdunkaulan orgasmi tuntuu?

Klitoriksen, emättimen ja kohdunkaulan stimulaatiosta johtuvat tuntemukset (ja orgasmit) ovat yleensä erilaisia, lähinnä siksi, että kutakin osaa johtavat aistihermot ovat erilaiset. Kohdunkaulan orgasmia on kuvattu ”koko kehoa ravisuttavana” ja uskomattoman voimakkaan tuntuisena orgasmina. Hankaus kohdunkaulaa vatsaan stimuloin ympärillä olevia hermoja, nämä hermot johtavat tuntemusta koko lantion alueelle, jolloin se koetaan, että se tuntuu koko kehossa.

Kuka voi saada kohdunkaulan orgasmi? Onko se turvallista?

Vuonna 2000 tehdyssä tutkimuksessa 35% 128 perusterveestä naisesta ilmoitti kokeneen orgasmeja kohdunkaulan stimulaatiosta yhdynnän aikana. Nämä luvut viittaavat siihen, että kohdunkaulan stimulaatiolla tehostettu orgasmi voi olla tavoiteltu tunneaistimus niille, jotka hakevat voimakkaampia nautintoja.

Niin kuin alussa mainittiin, kohdunkaulan orgasmi vaatii penetraation emättimeen, peniksellä tai seksilelulla. Peniksen tai lelun on mentävä aika syvälle emättimeen, ja se voi tuntua jopa hieman pelottavalta. Turvallisuuden kannalta lyhyt vastaus on, että kohdunkaulan stimulaatio on turvallista normaaleissa olosuhteissa. Jos koet kouristelua, verenvuotoa tai enemmän kuin lievää epämukavuutta, tämä stimulaatiotapa ei välttämättä sovi sinulle. Kohdunkaulan stimulaatioon kannattaa tutustua rauhassa ja edetä varovasti. Kumppanille kannattaa mainita aina, jos tunnet kipua tai vähänkään epämukavuutta. Jos sinulla on yhdynnän aikana verenvuotoa tai koet voimakasta kipua, ota yhteys lääkäriisi. Kohdunkaulan kudos on herkkä ja siinä voi olla mustelmia, jos stimulaatio on liian voimakasta.

Kuinka saada kohdunkaulan orgasmi?

Jos haluat kokeilla kohdunkaulan orgasmin saamista yhdessä kumppanin kanssa, keskustelkaa asiasta etukäteen, kuinka edetä. On hyvä myös tutustua itse ensin ja paikantaa oma kohdunkaula. Kohdunkaula löytyy helpoiten mm. wc istuimella istuen sormilla tunnustellessa vatsan puolelta emätintä. Kohdunkaula tuntuu nupukkana emättimen yläosassa.

Ennen penetraatiota kannattaa lämmitellä itsensä hyvin kiihottuneeseen tilaan. Tärkeää on rentoutua ja valita asento, missä on mahdollisuus peniksellä tai seksilelulla penetroitua syvälle, esimerkiksi koira-asento on tähän hyvä. Valitse kuitenkin sellainen asento, missä sinulla on hyvä olla.

Seksin aikana, anna itsellesi tila saada orgasmi, älä ota paineita orgasmista vaan rentoudu ja nauti hetkestä, älä jahtaa orgasmia, vaan anna sen löytää sinut.

Jaa tämä juttu ystäville!

Lue myös: Nainen voi saada orgasmin monella tapaa – seksuaaliterapeutti listaa 10 kutkuttavaa keinoa

Lähde: Glamour