Mielikuvitus voi auttaa sinua elämässäsi yllättävilläkin tavoilla

Onko sinulla hyvä mielikuvitus? Tiesitkö, että mielikuvitus voi muuttaa elämääsi monella eri tavalla?

Tässä ei tarkoiteta mielikuvituksella pelkästään sitä, että tarkoitus olisi haaveilla. Se, että mielikuvituksesta olisi apua elämään liittyvissä tärkeissä asioissa, vaatii hieman enemmän, ja sitä pitää opetella. Lifehack -lehti esittelee monia syitä siihen, miksi sitä kannattaa tehdä.

1. Mielikuvituksen käyttö vahvistaa luottamusta siihen, että voit jahdata yhä suurempia tavoitteita.

Jos et uskalla edes unelmoida niistä, tuskin kovin helposti uskallat niitä tavoitella. Kun osaat unelmoida vähän enemmästä, se antaa sinulle voimia myös yrittää niiden saavuttamista.

2. Mielikuvitus parantaa keskittymiskykyäsi sekä tekee sinut tuottavammaksi ja onnellisemmaksi.

Jos esimerkiksi osaat kuvitella olevasi jossain rentouttavassa paikassa, kuten vaikka Bahamalla jahdin kannella, jossa voit jopa tuntea sen, kuinka ilma on puhdasta ja merivesi tuoksuu, rentouttaa se mieltäsi ja kehoasi. Samalla kun makaat siellä, ajattele omia prioriteettejasi sekä suunnitelmiasi. Tällainen voi aina parantaa keskittymistäsi, joten voit olla samalla myös tuottavampi. Ja sitä myötä tulet olemaan myös onnellisempi.

3. Saat selkeämmän kuvan siitä mitkä ovat tavoitteesi.

Tunnistat mielikuvien avulla, että miltä tuntuisi, jos saavuttaisit jonkin haaveesi tai tavoitteesi. Tiedät sen jälkeen paremmin, että onko se juuri sitä mitä haluat.

4. Mielikuvitus voi vähentää stressiä sekä parantaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Monissa tutkimuksissa on todettu, että mielikuvien käyttö on parantanut henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Kaikista tehokkaimmissa menetelmissä käytetään kaikkia aisteja, maku-, kosketus-, haju-, ääni- ja jopa näköaistia. Niitä käytetään samalla, kun tehdään mielikuvaharjoituksia. Sellaiset voivat laskea verenpainetta ja sykettä sekä rentouttaa lihasjännityksiä. Voidaan esimerkiksi kuvitella, että miltä tuntuisi liikkua vapaasti ilman kipua, jolloin mieli antaa parantavia viestejä kehon eri osiin, joissa on kipua.

5. Se voi parantaa myös emotionaalista kipua.

Jos on ahdistunut tai on mielialahäiriöitä, voidaan mielikuvia käyttää apuna myös niissä. Tässä tarvitaan usein ammattilaisen apua. Mielikuvituksen käyttö elämän muuttamiseen voi auttaa lievittämään ikäviä tunteita.

6. Osaat tunnistaa, että milloin sinun pitää sanoa kyllä tai ei.

Mielikuvitus voi auttaa sinua selkeyttämään sitä, että mitkä ovat pyrkimyksesi. Tiedät silloin paremmin, että mitä tavoitteita haluat oikeasti tavoitella. Ehkä tämän avulla tiedät jopa kenen kanssa kannattaa pysyä ystävänä. Voit myös löytää tämän avulla ihmisiä, jotka ovat sinulle sopivimpia ystäviä.

Lähde: Lifehack


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.