Maistuuko pizza liian hyvin? Tutkijat: Näin huijaat itsesi syömään vähemmän pizzaa

Jos pizzaa kuluu liian paljon, voi tämä tutkijoiden suosittelema tapa auttaa vähentämään sen syöntiä.

Pizza kelpa lähes jokaiselle syötäväksi, mutta se ei yleensä ole kovin terveellistä syötävää, minkä takia sitä ei pitäisi syödä liikaa. Tutkijat ovatkin löytäneet tavan, jonka avulla voit koettaa syödä vähemmän pizzaa.

Metron mukaan salaisuus piilee siinä, miten pizzan jakaa osiin ja kuinka suurelta pöydältä sen tarjoilee. Aiheesta tehdyssä tutkimuksessa tutkijat ostivat neljä pizzaa, laittoivat kaksi niistä suurille pöydille ja kaksi pienille pöydille ja pizzat myös jaettiin joko 16 tai 8 osaan.

Eli, pizza 1 oli isolla pöydällä kahdeksassa osassa ja pizza 2 isolla pöydällä 16 osassa. Pizza 3 taas oli pienellä pöydällä kahdekssassa osassa ja pizza 4 pienellä pöydällä 16 osaan jaettuna.

Tutkimukseen osallistuneet olivat varmoja, että pienillä pöydillä olleet pizzat olivat pienempiä, joten he söivät niitä kaksi kertaa enemmän syödäkseen sen määrän, jonka mielsivät normaaliksi.

Sen sijaan isojen pöytien pizzojen ääreen päässeet ajattelivat pienempien palojen – eli pizza 2:n palojen – olevan lähempänä totutun kokoisia pizzapaloja. Nämä osallistujat söivätkin vähemmän pizzaa.

Jos siis haluat syödä vähemmän pizzaa, laita se isolle pöydälle ja jaa se pienempiin paloihin. Tämä on myös kätevä tapa silloin, jos luoksesi on tulossa paljon vieraita ja haluat pizzan riittävän kauemmin.

Tutkimus ilmestyi Journal of the Association for Consumer Research -julkaisussa.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.