Yleensä krapulat menevät päänsärystä ja mahdollisesta pahoinvoinnista kärsiessä sekä roskaruoan himoitsemisesta.

Joskus krapulat saavat kuitenkin seurakseen kauhean morkkiksen siitä, mitä kännissä tuli tehtyä.

Alla on kymmenen varoittavaa esimerkkiä painajaismaisista krapuloista:

1. Käytin kuinka paljon? -krapula

Monet saattavat miettiä mihin ne 20 euron setelit lompakosta ovat kadonneet baari-illan aikana, mutta Steve Perkinsiä odotti karumpi aamuherätys rahojen suhteen. Kukaan ei varmaan haluaisi olla miehen kengissä, kun hänen työnantajansa PVM Oil Futures soitti kysyäkseen, mitä mies oli tehnyt firman 540 miljoonalle dollarille.

Perkins oli ostanut päissään – ja mitään muistamatta – seitsemän miljoonaa öljytynnyrillistä, juotuaan ensin paljon viikonlopun aikana pidetyssä golftapahtumassa. Miehen tekoset nostivat öljyn hintaa puolessa tunnissa korkeammaksi kuin kahdeksan aiemman kuukauden aikana.

Siinä vaiheessa, kun miehen työnantaja tajusi mitä oli tapahtunut ja koetti korjata vahingot, firma oli kerännyt tappiota jo 9,7 miljoonaa dollaria. Perkins irtisanottiin työstään ja rahoitusviranomaiset toteuttivat tutkinnan tapauksesta.

2. Jouduinko tappeluun? -krapula

Runsas juominen ja tappelu kulkevat usein käsi kädessä, mutta eräs päihtynyt sai enemmän kuin halusi koettaessaan aloittaa tappelua tv-toimittajan kanssa. Humaltunut oli osa porukkaa, joka häiritsi toimittaja Paresh Patelia tämän valmistautuessa työhönsä. Patelin soittaessa studioon, porukka luulikin miehen soittavan poliisille ja alkoivat uhkailla häntä.

Turvakamerakuva paljasti myöhemmin Patelin puolustavan itseään miesten hyökätessä. Patel löi yhtä heistä kasvoihin ja sen jälkeen polvella haaroväliin ja poistui rauhallisesti paikalta. Patelin kimppuun hyökänneet myönsivät myöhemmin syyllistyneensä hyökkäykseen.

3. Miten pääsin kotiin? -krapula

Se on pelottava tunne, kun ei muista, miten on selvinnyt kotiin baari-illan päätteeksi. Pahemmaksi sen tekee, jos tajuaa ajaneensa autolla eikä enää muista, minne auton on jättänyt. Eräs 57-vuotias pakettiautonkuski on esimerkki kännissä ajamisesta, kun hän ajoi autonsa thairavintolan ikkunan läpi kolme kertaa sallitun promillerajan ylittäneenä. Onnettomuudessa ei onneksi loukkaantunut ketään.

4. Sanoin mitä? -krapula

Kännilipsautukset ovat monilla yksi morkkiksen syy krapula-aamuina, kun hiljalleen alkaa muistaa mitä sanoi, kenelle ja keneltä pitäisi pyytää anteeksi. BBC:n radiojuontaja Paula White joutui pyytämään anteeksi kaikilta Radio Stoken kuuntelijoilta. Viimeisessä lähetyksessään nainen jouduttiin poistamaan lähetyksestä, koska hänen puheensa sammalsi ja hän vaikutti olevan humalassa.

Yksi kuuntelija lähetti studioon tekstarin valittaen päihtyneestä juontajasta, mutta White vastasi, ettei ole humalassa vaan oli juonut vain pari juomaa. Myöhemmin hän oli mukana kanavan aamuohjelmassa kertomassa kuuntelijoille pahoittelunsa käytöksestään ja esiintymisestään.

5. Mistä tämä puhallettava papukaija ilmestyi? -krapula

Devonista kotoisin oleva nainen innostui parin päivän juomisen jälkeen varastamaan sadan ihmisen matkustajalautan ja väitti olevansa merirosvo. Naisen kuultiin huutelevan, että hän on Jack Sparrow samalla, kun lautta lipui pois rannasta ja törmäili muihin aluksiin. Naisen meriseikkailu päättyi tuntia myöhemmin mailin päässä ylävirtaan.

6. Eläintohtori-krapula

Humalassa voi vaikuttaa siltä, että kaikki eläimet ovat ystäviäsi. Brasilialainen mies keksi kiivetä Sorocaban eläintarhaan ja otti kulkunsa uima-altaan yli kohti apinajoukkoa. Apinat eivät kuitenkaan pitäneet miehestä ja raapivat häntä ja upottivat hampaansa miehen käsiin ja olkapäihin. Miehen pelastivat sivustakatsojat ja mies vietiin sairaalaan hoidettavaksi.

7. Valokuvatodisteet-krapula

Yleensä kännikuvat ovat vain noloja ilmeitä ja tilanteita, mutta Jordan Barnesilla on hieman erilainen kokemus. Tapahtumahetkellä 20-vuotias Barnes oli ollut matkalla kotiin baari-illan jälkeen, kun hän päätti murtautua taloon varastaakseen pullollisen vodkaa, hieman käteistä ja kaksi kännykkää. Poistuessaan hän kuitenkin pudotti toisen puhelimista sekä avaimenperän, jossa oli hänen kuvansa ja nimensä. Poliisit saivat miehen helposti kiinni ja hän sai kolmen vuoden vankeustuomion.

8. Miksi jalkani ovat niin väsyneet? -krapula

Joskus koko illan biletyksen jälkeen tuntuu kuin olisi juossut maratonin. Monesti se johtuu vain tanssimisesta, mutta joskus siihen on toinenki syy. Japanilainen bisnesmies meni hämilleen Lontoon maanalaisen portaissa. Puku päällä ja salkku käsissään mies käytti melkein kaksi minuuttia yrittäessään päästä portaita alas, kun muut matkustajat menivät huvittuneina hänen ohitseen.

9. Miten satutin itseäni? -krapula

Kummallisia haavoja, mustelmia ja nirhaumia voi syntyä illan tuoksinassa. Seuraavana aamuna niiden syntyä sitten saa arvailla. Eräs mies oli lähellä menettä kykynsä arvailla mitään, kun hän oli mennyt nukkumaan kierrätyslavalle Portlandissa. Kierrätyskuorma-auto tyhjensi roskiksen yhden aikaan aamuyöllä, tiivistäen lastiaan kahdesti, nukkunut mies mukaan luettuna. Jätetyöntekijät löysivät miehen tuntia myöhemmin ja veivät hänet hoidettavaksi sairaalaan. Mies ei onneksi saanut kuin pieniä vammoja.

10. Toimistobileet-krapula

Toimistobileiden jälkeisen aamun poissaolot töistä eivät oikein onnistu ja omat teot voivat vaikuttaa jopa koko uraan. On arvioitu, että työntekijöille suunnatut juhlat maksavat esimerkiksi Britannian yrityksille yli 259 miljoonaa puntaa. Vastikään päihtynyt henkilöstö aiheutti kaaosta BBC:n juhlissa BBC:n televisiokeskuksen sulkemisen kunniaksi, kun he varastivat muistoja rakennuksesta ja harrastivat seksiä toimistoissa.

Microsoft on joutunut muistuttamaan henkilöstöään sen jälkeen, kun joukkoa vanhempaa johtoväkeä syytettiin humaltumisesta yhtiön konferenssissa ja tehneen epätoivottuja lähestymisisä naiskollegoitaan kohtaan. Porukan teot johtivat 10 miljoonan punnan oikeustaistoon.

Lähde: Telegraph