Useissa eri tutkimuksissa on osoitettu niin kissan kuin koiran edistävän omistajansa hyvinvointia eri tavoin.

Kissa ja koira tekevät omistajansa tutkitusti onnellisemmaksi. Agria Eläinvakuutuksen teettämän tutkimuksen mukaan 92 prosenttia kissanomistajista ja 97 prosenttia koiranomistajista on onnellisempia kissansa tai koiransa kanssa.

Eläimiin erikoistunut vakuutusyhtiö on selvittänyt kyselytutkimuksella, miten kissa ja koira auttavat omistajansa henkistä hyvinvointia suomalaisten keskuudessa. Kyselyyn vastasi 400 suomalaista kissanomistajaa sekä 400 suomalaista koiranomistajaa.

Vaikka kissoja pidetään toisinaan hieman etäisinä eläiminä, ovat ne tutkitusti hyvää seuraa ja hyviä lohduttamaan. Agria Eläinvakuutuksen mukaan jopa 82 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista kissanomistajista kertoi kissan vähentävän yksinäisyyden tunnetta.

Sama havainto saatiin koiranomistajien kohdalla: 87 prosenttia koki, että koira vähentää yksinäisyyden tunnetta. Koira on myös hyväksi sosiaaliselle elämälle, sillä noin kaksi kolmesta (67%) koiranomistajasta vastasi, että koira on parantanut sosiaalista elämää ja joissain tapauksissa jopa auttanut löytämään uusia ystäviä.

Lemmikki lohduttaa ja auttaa pääsemään yli kriisistä

Lemmikki voi auttaa omistajaansa pääsemään kriisistä yli. Agria Eläinvakuutuksen mukaan sekä 45 prosenttia kissanomistajista että 45 prosenttia koiranomistajista kertoi tutkimuksessa, että oma kissa tai koira on auttanut pääsemään kriisistä yli.

Lohdutustakin lemmikeistä saa: kissanomistajista enemmistö koki puolison parhaaksi lohduttajaksi (38%), mutta kissa oli heti toisena (31%), perheenjäsenten (20%) ja ystävien (11%) edellä. Samoin oli myös koiranomistajien kohdalla: puoliso oli enemmistön mielestä paras lohduttaja (43%) ja sen jälkeen tulivat koira (30%), perheenjäsenet (18%) ja ystävät (9%).

Lemmikin seurassa ladataan myös omia akkuja ja enemmistö koiranomistajista jopa valitsi koiran ajanviettokaverikseen palautumiseen (33%). Puoliso tuli tässä vasta toisena (27%), perhe kolmantena (19%) ja ystävät neljäntenä (13%).

Kissanomistajien kohdalla valinnat ovat hieman erilaiset, mutta erot eivät ole suuret eri vaihtoehtojen välillä. Agria Eläinvakuutuksen mukaan kissanomistaja lataa akkujaan mieluiten kumppanin kanssa (26%), kissa on toisena (23%), ystävät kolmantena (22%) ja perhe neljäntenä (18%).

Lemmikki lähentää ja tuo iloa

Kyselytutkimuksen mukaan kissa ja koira tuovat turvaa ja iloa lapsuudessa. Kyselyyn vastanneista koiranomistajista 70 prosentilla oli ollut koira lapsuudessaan ja 62 prosenttia kertoi sen tuoneen iloa ja turvaa, kun taas kissanomistajista 78 prosentilla oli ollut lapsuudessaan kissa ja 69 prosenttia kertoi sen tuoneen iloa ja turvaa arkeen lapsena.

Lemmikki voi myös lähentää perheenjäseniä. Suurin osa niin kissanomistajista kertoi, että kissa on auttanut lähentämään perhettä.

Samoilla linjoilla oltiin myös koiranomistajien keskuudessa. Vastaajista 92 prosenttia oli sitä mieltä, että koira on auttanut tuomaan perheenjäseniä lähemmäksi toisiaan.

Lähde: Agria Eläinvakuutus


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia