Porkkanoilla on lukuisia terveysvaikutuksia. Tiesitkö sinä näitä?

Porkkanat ovat enemmän kuin hauska lisä keitoissa, salaateissa ja mehuissa. Porkkanat ovat myös terveellisiä elimistölle, kuten silmille, iholle, ruoansulatukselle ja hampaille.

Näistä syistä sinun tulisi syödä enemmän porkkanoita:

1. Iho

Porkkanoissa on paljon betakaroteenia eli tehokasta antioksidanttia, joka voidaan muuttaa A-vitamiiniksi elimistössä. Tämä puolestaan auttaa ylläpitämään hyvän ihon.

2. Ruoansulatus

Porkkanoissa on tärkeitä mineraaleja, vitamiineja ja etsyymejä, jotka auttavat ruoansulatuksessa. Porkkanoiden säännöllinen syöminen voi auttaa torjumaan mahalaukun haavaumia ja muita ruoansulatuksen häiriötiloja.

3. Veri

Porkkanoissa on paljon emäksisiä ainesosia, jotka puhdistavat verta ja elvyttävät verenkiertoa samalla kun tasapainottavat emäksisyyden/happamuuden suhdetta elimistössä.

4. Verenpaine

Porkkanoissa on paljon kaliumia, joka voi auttaa ylläpitämään elimistössä terveellisen natrium-tasapainon. Näin ollen porkkanat voivat alentaa kohonnutta verenpainetta.

5. Hampaat

Porkkanat tuhoavat haitallisia bakteereja suussa ja auttavat ehkäisemään kariesta.

6. Haavat

Raa’at tai raastetut porkkanat voivat auttaa parantamaan haavoja, rikkoumia tai tulehduksia.

7. Paksusuoli

Porkkanoissa on paljon kasviravintoaineita, jotka voivat auttaa torjumaan paksusuolen syöpää ja parantamaan paksusuolen yleistä terveyttä.

8. Verensokeri

Porkkanoissa on paljon karotenoideja, joita elimistö voi käyttää säännöstelläkseen verensokeria.

9. Kolesteroli

Porkkanoissa on paljon kuitua, mikä voi vähentää kolesterolia.

10. Silmät, hiukset, kynnet ja muut

Porkkanoiden ravintoaineet lisäävät silmien, ihon, hiusten, kynsien ym. terveyttä. Porkkanat auttavat puhdistamaan kehoasi ja rakentamaan uusia soluja elimistössäsi.

Lähde: Care2