Talvi on nurkan takana ja moni odottaakin kammolla edessä olevia flunssakierteitä, tukkoista nenää ja karheaa kurkkua. Onneksi kehosi puolustaa sinua parhaansa mukaan ja näiden ihmerohtojen avulla autat kehoasi pysymään terveenä läpi talven!

 1. Sinkki
  Sinkillä on tärkeä rooli tulehdusten torjumisessa. Ilman sinkkiä veren immuunisolut eivät pysty kehittymään. Tästä seuraakin, että sinkin puute aiheuttaa usein sairauksia ja tulehduksia, kuten keuhkokuumetta. Erityisesti vanhemmat henkilöt kärsivät usein sinkin puutteesta. Tutkimukset todistavat, että sinkki voi suojella sinua flunssalta ja auttaa jopa silloin, kun olet jo sairastunut. Sinkkitablettien syöminen voi jopa suojella sinua hengitysteiden infektioilta ja lyhentää niiden kestoa.

 2. Propolis
  Oletko kuullut tästä ihmeaineesta? Mehiläiset tuottavat propolista, joka on voimakas antioksidantti ja taistelee tulehduksia vastaan. Sitä voidaan levittää suoraan iholle puhdistamaan haavoja tai sitä voidaan purskutella suussa tulehduksia estämään. Propolista pidetään kokonaisterveyttä edistävänä aineena, johon sinunkin kannattaa tutustua!

 3. C-vitamiini
  C-vitamiini on todennäköisesti maailman suosituin ravinnelisä. Se suojaa sinua tulehduksilta ja pitää immuunisolusi elinvoimaisina. C-vitamiini on lisäksi voimakas antioksidantti, joka voi suojella sinua flunssalta. Joidenkin tutkimusten mukaan C-vitamiini voi myös auttaa sinua palautumaan rankan treenin jälkeen. Mikäli et saa C-vitamiinia tarpeeksi ravinnostasi, sitä voi syödä ravinnelisänä.

 4. Seljanmarja
  Seljanmarjaa on käytetty parantavana rohtona jo satojen vuosien ajan. Marjalla on vahvoja antibakteerisia ja viruksia torjuvia ominaisuuksia. Tämän ravintolisän syöminen voi auttaa hengitysteiden oireiluun ja helpottaa flunssan oireita.

 5. Lääkesienet
  Lääkesieniä on käytetty kautta aikojen parantamaan tartuntoja ja sairauksia ja torjumaan niitä. Tiesitkö, että jopa 270 eri lääkesienellä on immuniteettia parantavia ominaisuuksia? Näihin sieniin kuuluvat muun muassa shiitake-, maitake- ja aivan tavalliset herkkusienet! Tutkimukset osoittavat, että nämä sienet voivat vähentää bakteerien määrää keuhkoissa, parantaa immuniteettia ja taistella tulehdusta vastaan. Joidenkin mukaan niiden avulla voidaan jopa lääkitä astmaa.

 6. Valkosipuli
  Valkosipuli on yksi voimakkaimmista immuniteettia parantavista lääkeaineista, jonka löydät keittiöstäsi. Se voi vähentää sydänsairauksien riskiä, vaikuttaa positiivisesti mielenterveyteen ja parantaa immuniteettia. Valkosipuli on myös mieletön tehopakkaus flunssan parantamiseen. Lisää tämä ihmeaine päivittäiseen ruokavalioosi, jos haluat heittää flunssakierteelle hyvästit!

 7. Lakritsa
  Me suomalaiset pidämme lakritsasta, ja hyvä niin! Lakritsa voi suojella sinua viristaudeilta ja hengitysteiden infektioilta. Jo varhaiset egyptiläiset käyttivät lakritsanjuurta teessään ja pitivät sitä kaiken parantavana kasvina.

 8. Kurkumiini

Kurkumiini sisältää monia tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä, kuten sydänsairauksia estäviä ominaisuuksia. Tätä ihmeainetta käytetään myös syövän ja Alzheimerin estämiseen. Kurkumiini on myös voimakas antioksidantti ja se estää tulehduksia. Kurkumiinilla voidaan joissain tapauksissa jopa hoitaa masennusta ja niveltulehdusta.

Nappaa neuvot talteen ja sano flunssalle hyvästit!

Lähde: Celebs Pulse