”Kuukautiset ovat normaali asia, niiden näyttämisenkin pitäisi olla”, kuuluu kampanjan viesti.

Kuukautissuojamainoksia yhdistää yleensä yksi seikka: siteen imukykyä esitellään kaatamalla siihen nestettä, joka on kaukana kuukautisverestä. Libressen uudella mainosvideolla toimitaan kuitenkin toisin: siteen päälle kaadetaan verta muistuttavaa nestettä ja videolla nähdään suihkussa oleva nainen, jonka jalkoja pitkin valuu kuukautisverta.

Libresse on aloittanut #bloodnormal-kampanjan, jonka tavoitteena on poistaa kuukautistabut. Libressen suorittaman kyselyn mukaan 74 prosenttia miehistä ja naisista haluaa nähdä realistisemman kuvan kuukautisista mainoksissa.

”Näytämme todellisia tilaneita; näytämme verta; näytämme maailmalle, että ainoa oikea keino poistaa häpeä on tehdä näkymätön näkyväksi”, Libressen sivuilla kerrotaan.

”Tuomalla veren pois pimeästä, ruuduillemme ja keskusteluihimme, teemme polkua paremmaksi tulevaisuuden naisille. Loppujen lopuksi, eikö kuukautiskeskustelun tulisi olla yhtä normaalia kuin itse kuukautiset ovat”, kampanjan info-sivulla kysytään.

#bloodnormal-kampanjan viesti kuuluukin näin: Periods are normal, showing them should be too eli vapaasti käännettynä kuukautiset ovat normaali asia ja niiden näyttämisenkin pitäisi olla.

Voit katsoa mainosvideon artikkelin yltä.