Värit vaikuttavat ihmisiin monin tavoin, minkä lisäksi väreillä voi lähettää erilaisia viestejä.

Esimerkiksi yhden tutkimuksen mukaan keltaisten ruokien syöminen voi tehdä onnellisemmaksi, kun taas toisen tutkimuksen mukaan vihreässä makuuhuoneessa nukkuvat parit ovat onnellisempia. Värit vaikuttavat myös olotilaan, minkä takia voi olla hyödyksi huomioida värien vaikutus, kun valitsee esimerkiksi sävyjä kodin seiniin ja huoneisiin tai mihin väreihin pukeutuu päivän menoihin.

Koska väreillä on tällaisia vaikutuksia, ei liene ihme, että lempivärit voivat kertoa paljon valitsijastaan. Kerroimme aiemmin, millainen olet lempivärisi perusteella ja nyt on vuorossa seksielämä.

Seksileluyritys Godemichen perustajat Adam Breedon ja Monika Makarewicz ovat Daily Starin haastattelussa käyneet yksityiskohtaisesti läpi, mitä erilaiset värit merkitsevät seksin maailmassa.

”Värit todella ovat mukana seksissä, enemmän kuin moni huomaakaan. Miten valitsemme alusvaatteet, vaatevalinnat, valaistuksen tunnelmasta käyttämiemme kondomien väreihin”, Makarewicz listaa esimerkkeinä.

Alta voit lukea, mitä lempivärisi paljastaa seksielämästäsi.

Musta

Vuonna 2010 tehdyn brittitutkimuksen mukaan yli puolet miehistä sanoi punaisen olevan heidän inhokkiväri alusvaatteissa ja he yleisesti suosivat sitä, että kumppani pukeutuu mustiin alusvaatteisiin, kosta musta on ”seksikäs väri”. Musta yhdistyy valtaan ja kontrolliin, minkä lisäksi asiantuntijat uskovat, että mustasta pitävä tuntee usein vetoa BDSM:iin. Mustasta pitävät ovat usein salaperäisiä ja voivat vaikuttaa varautuneelta, mutta he ovat intensiivisiä ja huomaavaisia rakastajia, jotka laittavat kumppanin mielihyvn omansa edelle.

Valkoinen

Valkoinen väri yleensä yhdistetään puhtauteen, mutta seksin saralla valkoisesta pitävät tykkäävät usein mutkattomista seksisuhteista. Joko kyse on siis satunnaisesta seksistä tai vakiintuneen parisuhteen tuomasta turvasta, ei välimuotoja. Valkoisesta pitävillä on taipumus olla alistuvia, koska he himoitsevat rauhaa ja rauhallisuutta ja vapautusta, joka syntyy siitä, kun päästää irti kontrollista.

Punainen

Punainen väri yhdistyy intohimoon, romantiikkaan ja rakkauteen. Punaisesta pitävät ovat yleensä melko itsevarmoja ja rohkeita, mutta punainen vo olla myös vaaran ja varoituksen merkki. Punaisesta pitävät ovat intohimoisia ja villejä kumppaneita, jotka usein pitävät seksin tuhmemmasta puolesta. He saattavat olla kuitenkin todella impulsiivisia ja nopeasti syttyvät himokkaalle tuulelle, joten se saattavat ottaa riskejä, joita heidän ei kannattaisi ottaa.

Sininen

Sinisestä pitävät ovat usein rehellisiä ja lojaaleja sekä nauttivat vahvasta siteestä parisuhteessa. He ovat usein rauhallisia ja tasaisia tyyppejä, jotka eivät kiirehdi lakanoiden välissä ja arvostavat seksissä enemmän rakkautta kuin himoa.

Violetti

Vuonna 2012 tehdyn kyselyn mukaan violetissa makuuhuoneessa nukkuvat harrastivat seksiä noin 3,49 kertaa viikossa. Tämä on enemmän kuin muiden värien kohdalla. Violetti on voimakas punaisen ja sinisen sekoitus, jossa yhdistyy punaisen tuli ja intohimo sekä sinisen luottava luonne. Roolileikit ovat violetista pitävien juttu, minkä lisäksi he ovat myötätuntoisia ja sensuelleja tyyppejä, jotka mielellään antautuvat myös pikapanoihin.

Keltainen

Keltainen on onnellinen, iloinen väri ja siitä pitävillä on taipumus tuoda näitä piirteitä makuuhuoneeseen. Keltaisen ystävät pitävät hauskaa ja ovat leikkisiä rakastajia, jotka usein ovat myös spontaaneja ja kokeilevat uutta. Keltaisesta pitävät ovat usein seksinnälkäisiä, mutta nauttivat myös vapaudesta ja avoimuudesta. He saattavat olla sitoutumattomuuden kannalla ja ovat onnellisimmillaan, kun kaikki ovat tyytyväisiä ja tulevat toimeen keskenään.

Oranssi

Oranssista pitävillä on taipumus nauttia siitä, että ovat huomion keskipisteenä omaten paljastelevan puolen itsessään. Keltaisesta pitävien tapaan myös oranssin ystävät ovat leikkisiä ja hauskoja tyyppejä, jotka ovat innokkaita ja intuitiivisia rakastajia. Oranssista pitävillä on rikas fantasiaelämä, muta he ovat myös seikkailunhaluisia, mikä voi johtaa siihen, että he muuttavat rohkeasti fantasioita todeksi.

Vihreä

Vihreä on hedelmällisyyden ja kasvun väri. Vihreästä pitävillä on taipumus seurata muita ihmisiä. He ovat mielellään taka-alalla ja seuraavat toimintaa, vaikka tämä ei välttämättä päde makuuhuoneessa. Vihreän ystävät ovat anteliaita rakastajia, mutta karttavat hieman riskejä.

Lähde: Daily Star