Värit voivat vaikuttaa sekä omaan olotilaasi että antaa sinusta erilaisia mielikuvia muille.

Värit ovat paljon muutakin kuin ilo silmille. Niiden avulla voi vaikuttaa omaan mielialaan ja myös paljastaa jotain itsestään, minkä takia väreillä voi olla merkitystä, kun valitsee vaatteita ylleen päivän menoihin.

Pure Wow koosti yhteen listan siitä, mitä viisi syksyn suosituinta sävyä viestii sinusta.

Haluatko huokua itsevarmuutta? Pukeudu punaiseen

Pure Wow’n mukaan rohkea, räikeä ja kirjaimellisesti kaikkien yllä hyvältä näyttävä voimakas punainen on syksyn väri. Voimaa, energiaa ja intohimoa ilmaiseva väri näyttää hyvltä niin minimekkona kuin esimerkiksi koruissa.

Jos haluat tuntea olosi onnellisemmaksi, valitse keltaista

Pirteä keltainen yhdistetään ilon ja onnen tuntemuksiin. Sen uskotaan olevan onnellisuuden väri ja edustavan optimismia, lämpöä ja toivoa.

Haluatko vaikuttaa varakkaalta? Laita yllesi (smaragdin)vihreää

Pure Wow’n mukaan 70-luvun värit ja kuosit ovat kovassa huudossa tänä syksynä, mikä pätee etenkin smaragdinvihreään sävyyn. Vihreä edustaa luontoa, mutta tässä syvässä sävyssä se on enemmän merkki vauraudesta ja varaukkuudesta.

Haluatko olla lähestyttävämpi? Valitse herkkä vaaleanpunainen

Tarkalleen on kyse millennial pink -sävystä. Vaaleanpunainen on kauan yhdistetty tyttömäisyyteen, mutta kuten kaikki värit, se on monipuolinen ja sen intensiivisyydellä on vaikutus sen merkitykseen. Pure Wow’n mukaan millennial pink -sävy viestii vaikutelmaa hoivaamisesta ja herkästä rakkaudesta itseä ja muita kohtaan.

Jos haluat tuntea olosi rauhallisemmaksi, pukeudu siniseen

On yleisesti tiedossa, että sininen väri yhdistetään taivaaseen ja veteen ja sininen usein tekee olon rauhallisemmaksi. Pure Wow on nostanut etenkin esiin puuterinsinisen tämän syksyn värinä. Sinisen sävy voidaan mieltää myös osoitukseksi luotettavuudesta, joten se voi olla hyvä sävyvalinta esimerkiksi työhaastatteluun tai illalliselle kumppanin vanhempien kanssa.

Katso sävyesimerkkejä sekä vaate-esimerkkejä täältä.

Lähde: Pure Wow