Kotimaan matkailun suosion kasvaessa kannattaa kokeilla myös vähemmän tunnettuja kotimaan kohteita.

Tänä vuonna entisestään suosiota kasvattava lähilomailu tai kotimaassa matkailu on ympäristö- ja lompakkoystävällinen tapa matkustaa. Tämän lisäksi se on upea mahdollisuus tutustua kotimasta löytyviin kohteisiin, joista ei ole aiemmin kuullut.

Suomi on täynnä henkeäsalpaavia maastoja ja maisemia; läheltäkin voi löytää jotain uutta ja ihmeellistä. Hotels.comin asiantuntijat tekivät listan vähemmän tunnetuista, mutta upeita kokemuksia tarjoavista kohteista kotimaassa, joissa yöpyä ja vierailla lomareissulla.

Arctic Guesthouse & Igloos -lomakeskus, Ranua

Arctic Guesthouse & Igloos on perheomisteinen lomakeskus Ranualla Etelä-Lapissa. Hotels.comin asiantuntijat suosittelevat kokeilemaan seikkailua yhdessä kymmenestä liikuteltavasta ja kelluvasta lasi-iglusta. Kesällä iglua voi kuljettaa veneellä tai sen omalla moottorilla ja talvella vetää moottorikelkalla. Koskematon luonto, kesällä keskiyön aurinko ja syksyllä sekä talvella revontulet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä.

Holiday Resort Harjun Portti, Savonlinna

Hotels.comin asiantuntijoiden mukaan tämä on ympärivuotinen kohde Punkaharjulla, 25 kilometriä Savonlinnasta. Lomakeskuksessa on 30 kodikasta mökkiä omalla saunalla aina budjettiystävällisistä yhden makuuhuoneen mökeistä kahden makuuhuoneen huviloihin järvinäkymällä Saimaalle. Harjun Portilta voi lähteä liikkeelle vuokratulla kajakilla tai pienellä veneellä ja suunnata tutkimaan Puruveden kristallin kirkkaita vesiä. Lomakeskuksen tuntumasta lähtee myös useita pyöräily- ja vaellusreittejä.

Wilderness Hotel, Inari

Wilderness Hotel Inari tarjoaa Hotels.comin asiantuntijoiden mukaan erinomaisen yhdistelmän laadukasta majoitusta, unohtumatonta luontoa ja arktisia aktiviteetteja. Hotelli sijaitsee vain viiden minuutin päässä Inarista, joka tekee hotellista mahtavan paikan tutustua saamelaiskulttuuriin. Hotelli tarjoaa majoitukseen huoneistoja, AuroraHuts-igluja, huoneita ja huviloita. Samalla voit nauttia kesä-, syksy- sekä talvisesonkiin räätälöidyistä aktiviteeteista.

Ahlströmin ruukki, Noormarkku

Noormarkku Works on yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista ruukeista. Hotels.comin asiantuntijoiden mukaan puistot, joki ja mäntymetsät tuovat upean lisän maisemiin. Ahlströmin Ruukki Noormarkussa on yhteensä 29 hyvin varusteltua huonetta ja se tarjoaa asiakkailleen monipuolisia ulkoilma-aktiviteetteja, paikalliskierroksia sekä hyvinvointipalveluja.