Kun tiedossa on hikisessio esimerkiksi salilla, kannattaa pitää huoli, ettei kasvoilla ole meikkiä.

Naisiin kohdistuu paljon ulkonäköpaineita, mikä voi saada käyttämään meikkiä myös kuntoillessa. Olipa kyse sitten pienestä määrästä peitevoidetta tai meikkivoiteen laittamisesta koko kasvoille, voi tapa kuntoilla meikit kasvoilla aiheuttaa ikävää jälkeä iholla, kertoo Cosmopolitan UK.

Syy tähän on hikoilussa. Kuntoilessa keho viilentää itseään hikoilemalla ja samalla poistaa epäpuhtauksia iholta, mutta jos iho on meikin peitossa, eivät nuo epäpuhtaudet pääse pois.

”Hiki ja ihon luonnolliset öljyt ja rasvat voivat tukkia huokoset ja aiheuttaa pöpöjen liikakasvua, kuten P. Acnea aiheuttaen näppyjä. Vielä pahempaa on se, että kun nämä hikihuokoset avautuvat, kaikki ihon pinnalla oleva, päivän vanhasta meikistä saastehiukkasiin, tukkivat myös huokoset ja aiheuttavat finnejä”, London Doctors Clinicin lääkinnällinen johtaja Preethi Daniel selitti.

”Lisäksi hiki-ihottumaa voi kehittyä, kun iho ei pääse hengittämään. Hien pitää haihtua keholta, viilentäen sitä ja poistaen epäpuhtauksia. Jos tämä ei ole mahdollista, on sinulla suurempi riski saada tätä ihottumaa”, hän jatkoi.

Miten sitten pitäisi toimia? Cosmopolitan UK:n mukaan Daniel suosittelee pesemään kaiken meikin pois kasvoilta ennen kuin lähtee kuntoilemaan käyttämällä mieluiten micellar-puhdistusvettä ja vanulappua.

”On parasta käydä suihkussa tai pestä kasvot kuntoilun jälkeen poistaaksesi hien ja likaisten salivarusteiden jäämät kasvoilta heti, kun olet lopettanut treenisi”, Daniel neuvoi.

Jos ihosi kärsii, Daniel suosittelee hoitamaan ihoa savinaamiolla säännöllisen kuorinnan ja kosteustuotteiden käytön lisäksi. Cosmopolitan UK:n mukaan voit myös tehdä DIY-hoidon itsellesi sekoittamalla papaijaa ja hunajaa, jolloin saat all-in-one-kasvohoidon.

Lähde: Cosmopolitan UK