Tarvitseko hetken aikaa rentoutumiselle kesken kiireisen päivän? Koeta näitä tapoja.

Aina ei ole aikaa vetäytyä rentoutumaan mökille tai lähteä reissuun viikonlopuksi, jotta saisi purkaa stressiään rauhassa kiirettömässä ympäristössä. Rentoutua voi kuitenkin hieman jo viidessä minuutissa tai alle.

Koeta jotain näistä tavoista rauhoittaaksesi itseäsi:

Siemaile vihreää teetä

Sen sijaan, että muuttuisit raivosta punaiseksi, turvaudu vihreään kupillisella yrittiteetä. Vihreä tee on hyvä lähde kemikaalille, joka auttaa suuttumuksen tyynnyttämisessä.

Hunajalla mieltä paremmaksi

Korvaa stressi makealla ja koeta lusikallista hunajaa. Hunaja on luonnollinen ihonkosteuttaja ja antibiootti sekä se tuottaa yhdisteitä, jotka vähentävät tulehduksia aivoissa eli se taistelee masennusta ja ahdistusta vastaan.

Pure purkkaa

Purkka on yllättävän nopea keino lieventää stressiä. Parin minuutin pureskelu voi vähentää levottomuutta ja alentaa kortisolitasoja.

Laske pääsi tyynylle tai päänaluselle

On päiviä, jolloin kunnon päiväunet ovat tarpeen, mutta niitä on vaikea ottaa kesken työpäivän. Jos sinulla on tyyny, sinulla on jo tie rentoutumiseen olemassa. Laske pääsi tyynylle ja kuvittele sen olevan kuin pesusieni, joka imee kaikki huolesi.

Muista hengittää

Onko helpompaa tapaa rentoutua? Hitaat, pitkät henkäykset voivat alentaa verenpainetta ja sydämen sykettä. Voit myös koettaa pranayama-hengitystä, eli hengittää vain toisella sieraimella kerrallaan.

Laske taaksepäin

Kun huolet ovat täyttäneet mielesi, koeta hitaasti laskea 10 taaksepäin ja takaisin 10 rauhoittuaksesi.

Käytä mielikuvitustasi

Ovikello soi. Siellä on Ryan Gosling ja hän tahtoo tietää, suostutko hänen vaimokseen. Huudat kyllä – ja siihen loppuikin aika. Tällaiset pienet haaveilut sisältävät sellaisten asioiden ajattelemista, jotka tekevät onnelliseksi. Se on välitön fiiliksen parannuskeino kesken vilkasta päivää, kun olo alkaa tuntua jännittyneeltä.

Sulje silmäsi

Ota nopea tauko kiireisestä toimistosta tai kaoottisesta kodista vain sulkemalla silmäluomesi. Se on helppo tapa rauhoittua ja keskittyä.

Puristele stressipalloa

Kun fiilis alkaa olla sellainen, että tekisi mieli kuristaa työkaveri, paras kaveri tai törttöilevä kanssa-autoilija, puristele sen sijaan stressipalloa. Se on helppo, kannettava ja väkivallaton tapa purkaa jännitystä.

Ole yksin

Kaikki eivät tarvitse mökkiä metsän keskellä ja jo viisi minuuttia yksin voi auttaa kasaamaan ajatukset ja selvittämään pään.

Katso lisää rentoutumis- ja rauhoittumisvinkkejä Women’s Healthin sivuilta.