Ikä, jolloin kuukautisesi alkavat ja loppuvat, voi kertoa todennäköisyydestä elää pidempään.

Tutkimus on paljastanut, että ikä, jolloin kuukautisesi ovat alkaneet ja loppuneet, voi kertoa todennäköisyydestä elää pidempään. Tutkimusta varten perehdyttiin Women’s Health Initiative -analyysista saatuihin tietoihin 16 000 vaihdevuodet ohittaneelta yhdysvaltalaiselta naiselta.

Menopausejournalissa julkaistu tutkimus sai selville, että niillä naisilla, joilla kuukautiset olivat alkaneet 12-vuotiaana tai myöhemmin ja jotka kokivat menopaussin 50-vuotiaana tai myöhemmin, oli korkeampi todennäköisyys elää 90-vuotiaaksi.

”Tutkimusryhmämme selvitti, että naiset, joilla kuukautiset alkoivat myöhemmin, omasivat epätodennäköisemmin tiettyjä terveysvaivoja, kuten sepelvaltiomotaudin, ja naiset, joilla vaihdevuodet alkoivat myöhemmin, olivat todennäköisemmin yleisesti hyvässä kunnossa terveyden näkökulmasta, mikä voi olla mahdollinen selitys tutkimuksemme löydöksille”, tutkimusta tehnyt Aladdin Shadyab kommentoi.

Tutkimuksesta uutisoineen Women’s Healthin mukaan myöhemmin kuukautisensa saaneet ja menopaussin kokoneet naiset myös tupakoivat epätodennäköisemmin tai omasivat diabetestaustaa.

Tutkijoiden mukaan lisää tutkimuksia aiheesta tarvitaan, jotta voidaan selvittää tarkalleen miksi tällainen korrelaatio on olemassa, mutta Women’s Healthin mukaan kyse voi olla siitä, että terveelliset elämäntavat = terveet kuukautiset = pitkä, terveellinen elämä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health