Vaikka tilanne voi tuntua nololta, voi väärän nimen sanomisessa kesken seksin olla myös hyvä puoli.

Tunnelma voi kummasti latistua ja monet jopa pahoittaa mielensä, kun seksin aikana kutsuu toista väärällä nimellä. Väärän nimen sanominen ei kuitenkaan ole epätavallista, vaan itse asiassa luonnollista ja jotain, mitä aivot vain tekevät – ainakin tohtori Jim Pfausin mukaan.

”Kun olet euforisessa tilassa, tulee mieleesi asioita, jotka muistuttavat sinua muista asioista, koska olet tilassa, jonka olet kokenut ennenkin”, Pfaus selitti Independentille.

Siltä ei voi välttyä, että aivot palaavat muistoihin aiemmista seksikokemuksista seksin aikana. Pfausin mukaan sen voi kuitenkin mieltää jopa hyväksi asiaksi, jos kumppanisi kutsuu sinua seksin aikana ex-rakkaansa nimellä.

”Oletetaan, että henkilöllä oli todella erityinen ex-rakastaja, joka sai hänet tuntemaan tietynlaisia elämyksiä. Nuo seksuaaliset elämykset, orgasmien laatu ja läheisyyden tunteet olivat kytköksissä tähän ihmiseen ja hänen nimeensä”, Pfaus kertoi.

Jos kumppanisi sitten sanoo väärän nimen, johtuu se Independentin mukaan vain siitä, että sinun ja hänen luoma läheisyys muistuttaa kumppaniasi hänen aiemmin kokemastaan läheisyydestä toisen ihmisen kanssa. Tämä selittää myös sen, miksi todennäköisemmin seksin aikana huudahdat ex-rakkaasi nimen perheenjäsenen tai ystävän nimen sijaan.

Independentin mukaan monet ihmiset ovat kertoneet, että lakkaavat ajattelemasta mitään orgasmin aikana ja se on todennäköistä etenkin naisten kohdalla.

”Orgasmin hetkellä naisilla ei ole emotionaalisia tunteita”, Gert Holstege Groningenin yliopistosta on kertonut – tämän takia onkin ymmärrettävää, että suurin osa väärien nimien mainitsemisista tapahtuu juuri orgasmien aikana.

Mutta miten sitten pitäisi toimia, jos suusta lipsahtaa väärä nimi seksin aikana? Pfausilla on siihen neuvonsa:

”Lopeta se, mitä olet parhaillaan tekemässä ja puhu asiasta, koeta löytää tapa saada tilanteelle onnellinen loppu.”

Lähde: Independent