Kumpi sukupuoli on onnellisempi avioeron jälkeen? Tutkimus selvitti vastauksen

Samainen sukupuoli osoittaa myös syyttävää sormea ex-kumppania kohtaan eron jälkeen todennäköisemmin.

Kun suhde päättyy eroon, on toista osapuolta helppo syyttää erosta. Kyselytutkimuksen mukaan tämä on ominaisempaa naisille.

Netissä toimivan lakipalvelu Avvon teettämän kyselyn mukaan 64 prosenttia naisista syyttää exiään erosta. Miehistä samalla tavalla toimii vain 44 prosenttia.

Tunnetun seksologin ja Washingtonin yliopiston sosiologian professori Pepper Schwartzin mukaan tulokset heijastaisivat syvälle juurtuneita uskomuksia perinteisistä sukupuolirooleista.

”Voi olla, että naiset uskovat, ettei itsensä syyttäminen ole voimaannuttavaa ja miehistä voi tuntua siltä, ettei ex-vaimon syyttäminen ole kovin maskuliinista”, Schwartz sanoi Avvolle.

Syyttävä osapuoli myös onnellisempi

Vaikka naiset ovat syyttävämpi osapuoli eron jälkeen, ovat he myös onnellisempia erostaan. Kyselyyn vastanneista 73 prosenttia sanoi, ettei kadu eroa, kun miehistä samoin ajatteli 61 prosenttia.

Kolme neljästä naisesta myös tunnusti, että olisi mieluummin yksin, menestynyt ja onnellinen kuin onnettomassa parisuhteessa – miehistä samoin tunsi hieman yli puolet (58 %).

”Miehet ovat pelokkaampia omillaan olemisen suhteen sen jälkeen, kun ovat tottuneet kotielämään avioliitossa ja vaikka miehet todennäköisemmin mieltävät avioliiton vanhentuneeksi instituutioksi, he todennäköisemmin haluavat pysyä yhdessä, vaikka suhteessa olisi ongelmia”, Schwartz kertoi.

”Naiset sen sijaan arvostavat onnellisuutta avioliittoa enemmän ja pelkäävät itsenäisyyttä yleisesti vähemmän”, Schwartz päätti.

Avvon kyselyssä ei kuitenkaan selvitetty, miten toisen osapuolen syyttämiseen vaikuttaa avioeron syy tai miten prosenttiosuudet jakautuisivat samaa sukupuolta olevien parien avioerojen yhteydessä. Kyselyyn vastasi 2 000 amerikkalaista miestä ja naista.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.