Ystävänpäivänä treffeihin panostetaan enemmän rahallisesti kuin muulloin.

Ennen ensitreffeille menoa voi mielessä pyöriä monien jännitystä ja hermostuneisuutta aiheuttavien asioiden lisäksi se, kuinka paljon olisi soveliasta käyttää treffeihin ja miten lasku maksetaan. RetailMeNot on kyselyllään selvittänyt siihen vastauksia.

Ensitreffien hintalappu riippuu kyselyn mukaan paljon siitä, miten kaksikko on tavannut. Nettimaailman ulkopuolella tavanneet ovat valmiita panostamaan ensitreffeihin enemmän rahallisesti.

Kyselyn mukaan työn tai yhteisten ystävien tai sukulaisten kautta tavanneet käyttävät treffeihin keskimäärin 35 euroa. Jos taas treffeille on päädytty treffisivuston tai -sovelluksen kautta, käytetään treffeihin keskimäärin alle 22 euroa, mutta Tinderin kohdalla vielä vähemmän, noin 15 euroa.

Ystävänpäivänä treffeihin panostetaan kuitenkin huomattavasti enemmän rahallisesti. Kyselyn mukaan ystävänpäivänä treffeihin käytetään keskimäärin 80 euroa.

Mutta kuka sitten maksaa? Vanha tapa – mies maksaa laskun – on edelleen yleinen, sillä kyselyyn vastanneista 49 prosenttia ajatteli näin. Naiset ovat kuitenkin avoimempia toisenlaisiin järjestelyihin, sillä naisista vain 38 prosenttia oli sitä mieltä, että mies maksaa ensitreffien laskun.

Noin kolmanneksen mielestä, mukaan luettuna 41 prosenttia naisista, treffien laskusta on vastuussa se, joka pyysi toista osapuolta ulos. Vain yksi kuudesta taas ajattelee laskun jakamisen olevan paras ratkaisu.

Kyselyyn vastasi yli tuhat amerikkalaista. Voit tutustua sen tuloksiin lisää täällä.

Lähde: Glamour