Se, että syö jogurtista sen rasvatonta versiota, ei välttämättä olekaan aina se terveellisempi vaihtoehto.

Kun kyse on rasvaisesta kreikkalaisesta jogurtista, on se Womenshealth-sivuston mukaan kunnon terveyspommi. Siitä löytyy peräti kahdeksan asiaa, jonka takia sitä kannattaa syödä. Joten, jos mielesi tekee aloittaa aamu rasvattoman maitotuotteen sijaan rasvaisella tuotteella, kannattaa se toteuttaa juuri tällä jogurtilla. Tästäkin jogurtista löytyy monenlaisia versioita. Mutta kannattaa huomioida, että mitä vähemmän niissä on rasvaa, on niihin todennäköisesti lisätty sitä enemmän sokeria.

Monet juuri kreikkalaiseen jogurttiin liitettävät terveyshyödyt

Kreikkalaista jogurttia puristetaan, joka auttaa poistamaan siinä olevaa heraa, joka tekee jogurtista paksumpaa. Samalla se vähentää sen sokeripitoisuutta sekä hiilihydraattien määrää ja lisää sen proteiinipitoisuutta. Siitä löytyy myös paljon probiootteja ja joihinkin versioihin on myös lisätty D-vitamiinia. Nämä kaikki yhdessä tekevät tästä herkusta erittäin terveellistä, joten sen voi sanoa olevan superfoodia. Tässä alla monet sen tuomat terveysedut.

1. Voi auttaa painonpudotuksessa

Siitä löytyy paljon proteiinia, joten se pitää pitkään kylläisenä.  

2. Pitää suolen kunnossa ja samalla antaa paremmat yöunet

Siinä on paljon probiootteja, jotka ovat terveellisiä bakteereja, jotka pitävät suolen kunnossa. Kun suoli on kunnossa, saadaan myös nukuttua paremmin, immuunijärjestelmä kiittää ja mielikin pysyy virkeänä. Kaikki tämä näkyy myös ihon hyvinvoinnissa.

3. Auttaa luita pysymään vahvoina

Maitotuotteita pidetään hyvinä kalsiumin lähteinä, jota tarvitaan, jotta luut ja hampaat pysyvät kunnossa. Myös kreikkalainen jogurtti maitotuotteena sisältää paljon kalsiumia.

4. Voi vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä

Koska kreikkalaisessa jogurtissa on probiootteja, voi se auttaa ehkäisemään tyypin 2 diabeteksen puhkeamista, josta tehty tutkimus löytyy täältä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ei syö siitä sellaista versiota, johon on lisätty paljon sokeria.

5. Paljon muitakin tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja

Kalsium ei ole suinkaan ainoa tärkeä ravintoaine, jota tämä jogurtti sisältää. Siitä löytyy myös B12-vitamiinia, joka ylläpitää punasoluja ja auttaa pitämään hermostosi kunnossa. Siitä löytyy myös monia muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten fosforia, sinkkiä, jodia, kaliumia ja riboflaviinia, josta on paljon hyötyä, kuten se, että se alentaa verenpainetta sekä parantaa immuniteettia ja kilpirauhasen toimintaa.

6. Sillä voi korvata ruokaohjeissa epäterveellisimpiä vaihtoehtoja

Kreikkalainen jogurtti sopii hyvin aamupalaksi, mutta sitä voi käyttää toki monissa muissakin yhteyksissä. Se voi olla esimerkiksi kerman korvikkeena, kun teet vaikkapa lihakastiketta. Se sopii hyvin myös marinadeihin ja salaattikastikkeisiin.

7. Edullinen vaihtoehto monille muille proteiinituotteille

Kreikkalainen jogurtti on halpaa, joten siitä saa halvalla proteiinia, varsinkin jos sitä vertaa kanaan, äyriäisiin tai vaikka kalkkunaan.

8. Auttaa palautumisessa harjoittelun jälkeen

Korkean proteiinipitoisuuden ansiosta kreikkalainen jogurtti voi auttaa lihasten palautumisessa.

Kyseessä on todellakin runsaasti terveyshyötyjä tarjoava kermainen ja herkullinen ruoka. Laita sen sekaan, vaikka hedelmiä ja herkusta tulee entistä terveellisempää.

Lähde: Womenshealth