Jos on tullut juotua alkoholia liikaa, on olo varmasti aika tukala, mutta sen näkevät muutkin suoraan kasvoiltasi.

Kasvot todennäköisesti punoittavat ja näyttävät turvonneilta. Mutta sille voi tehdä jotain, jotta näytät taas yhtä hyvältä kuin ennen alkoholin juomista. Keinoja löytyy, jotka esitellään Indianexpress-sivustolla. Ne ovat viisi askelta, jotka tekevät sinusta taas hehkeän näköisen.

1. Kosteuta iho – juo vettä

Ihosi voi näyttää kuivalta alkoholin juomisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että alkoholi poistaa kehosta nestettä. Siksi ensimmäinen tehtävä on juoda vettä. Kuivalle iholle on olemassa monenlaisia hoitokeinoja, mutta ensin on hyvä aloittaa sisältä päin. Voit lisätä veteen esimerkiksi kurkkua, sitruunaa tai minttua. Tämän jälkeen kannattaa kosteuttaa ihoa myös ulkoa päin.

2. Juo kupillinen kahvia

Kahvin juominen antaa energiaa, joka auttaa, kun tunnet alkoholin juomisen ja valvomisen jälkeen itsesi väsyneeksi. Mutta kahvia voi käyttää apuna myös ulkoisesti. Lisää sitä silmienympärysvoiteesi sekaan ja levitä sitä varovasti silmiesi ympärille. Se vähentää silmien ympärillä olevaa turvotusta.  

3. Ota avuksi vitamiinivoiteet

Kun juot suuria määriä alkoholia, ihosi solujen uusiutumiskyky huononee. Mutta voit edesauttaa tätä tilannetta ja antaa ihon soluille niiden tarvitsemia vitamiineja. Levitä kasvoille voidetta, joka sisältää retinolia, joka on A-vitamiinin johdannainen. Se antaa ihollesi virkistävän hehkun, joka edesauttaa solujen uusiutumista. Se lisää kollageenin tuotantoa, joka vähentää ryppyjen ja juonteiden syntymistä.

4. Syö ihollesi sopivaa ruokaa

Alkoholin juominen lisää suolaisten ruokien himoa. Söit ehkä pitsaa tai jotain muuta suolaista, samalla kun joit alkoholia? Nyt on aika syödä sitrushedelmiä sekä pähkinöitä ja juoda vettä, josta jo aiemmin tässä uutisessa kerrottiin. Suolainen ja rasvainen ruoka kannattaa tässä vaiheessa unohtaa, jos haluat että kasvoillasi oleva turvotus ja punoitus häviävät.

5. Käytä kasvonaamiota

Hyvä kasvonaamio paitsi imee lian pois huokosistasi se myös palauttaa kasvoillesi kosteustasapainon.Kehosi on alkoholin juomisen takia kuivunut. Siksi kannattaa valita kasvonaamio, joka sisältää joko hyaluronihappoa tai sellainen, jossa on paljon ihon tarvitsemia öljyjä.

Toki tässä tilassa tekisi mieli jättää koko kasvonaamio naamalle, jotta turvonnut ja punakka naama jäisi sen alle piiloon. Mutta kokeile ensin näitä viittä askelta, joiden jälkeen kasvojesi pitäisi olla taas entisessä kunnossa!

Lähde: Indianexpress