Näläntunteen iskeminen melkein heti syömisen jälkeen ärsyttää, mutta syömistottumuksia muuttamalla siltä voi välttyä.

Napostelu ei ole aina toimiva ratkaisu näläntunteen pitämisessä loitolla. Alle on listattu kolme tieteellisesti todistettua tapaa pitää vatsa täynnä.

Toimi näin:

1. Lisää ruoka-annokseen puolikas avokado

Avokadot ovat täynnä tyydyttömättömiä rasvoja, joka saa olon tuntumaan täydemmältä. Tuore Nutrition Journalissa julkaistu tutkimus sai selville, että puolikkaan avokadon lounaisiinsa lisänneet ylipainoiset menettivät 40 prosenttia halustaan syödä enemmän seuraavien 3 tunnin aikana ja 28 prosentilla seuraavien viiden tunnin aikana.

2. Purkan pureminen

Pureskelu itsestään on jo kylläistävää. Alankomaissa tutkijat pyysivät ihmisiä pureskelemaan, mutta olemaan nielemättä ruokaa joko minuutin tai kahdeksan minuuttia. 30 minuuttia myöhemmin he mittasivat kaloreiden määrää, jonka tutkimukseen osallistuneet olivat saaneet aterian aikana. Tutkijoille selvisi, että kahdeksan minuuttia pureskelleet söivät 19 prosenttia vähemmän ruokaa kuin he, jotka pureskelivat minuutin ajan. Pureskele siis aterian jälkeen sokeritonta purkkaa, niin hengitys raikastuu ja napostelun himo voi pysyä paremmin poissa.

3. Viiniä ruoan kanssa, ei ennen

Seuraavan kerran, kun ravintolassa tilaat lasillisen viiniä, pyydä tarjoilijaa tuomaan se samalla kuin itse annoksen, ei aiemmin. Sussexin yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan alkoholi väliaikaisesti muuttaa kehon kykyä tuntea olonsa kylläiseksi ja tehostaa ruokahalua lyhyeksi ajaksi.

Lähde: Yahoo! Shine