Naisten ja miesten tekemät kotityöt jakaantuvat vieläkin epätasaisesti. Olisitko arvannut, että tätä kotityötä miehet eivät yksinkertaisesti tunnu tekevän?

Moni nainen kokee vielä nykyäänkin, että kodin huolto ja siivoaminen kuuluvat vieläkin pääosin harteilleen, ja mies vain auttaa kotitöissä enemmän tai vähemmän – yleensä vähemmän.

Monet pariskunnat jakavat kotitöitään, ja toinen osapuoli on vastuussa omista vastuualueistaan, kun toinen hoitaa omat tehtävänsä. On kuitenkin olemassa eräs kotityö, jota kolmasosa miehistä kertoo vältelleensä aina.

Kyseessä on lakanoiden vaihto. Asiaa kysyttiin tuhannelta mieheltä ja naiselta, ja paljastui, että yli 30 % miehistä kertoi, ettei ole vielä ikinä vaihtanut lakanoita sänkyyn. Tämä on miehille siis joko hyvin vastenmielinen tehtävä, tai he eivät yksinkertaisesti huomaa, että on aika vaihtaa sänkyyn tuoreet lakanat.

Kuka teidän kodissanne vaihtaa lakanat, vai vaihdatteko ne yhdessä? Kiinnitäpä seuraavan kerran huomiota siihen, miten miehesi reagoi, kun sanot hänelle, että lakanat pitäisi vaihtaa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Ladders