Lahjakkaan miehen soittoa kuvaavan videon suosio toi paljon hyvää miehen elämään.

Floridassa sijaitsevan Sarasotan kaupunkiin on laitettu esille kuusi pianoa, joita kaikki saavat vapaasti soittaa. Koditon Donald Gould päätti soittaa yhtä niistä ja hänen soittonsa oli niin kaunista kuultavaa, että ohikulkija kuvasi sen videolle ja julkaisi videon netissä.

Nyt video on levinnyt ympäri maailman ja sitä on katsottu esimerkiksi YouTubessa yli 10 miljoonaa kertaa.

”Ajattelin vain laittaa hattuni pianon päälle ja tienata muutaman dollarin. En odottanut sen paisuvan tällaiseksi”, Gould kommentoi myöhemmin paikallismedialle.

51-vuotias Gould oppi soittamaan lapsena klarinettia ja myöhemmin soitti samaa soitinta Yhdysvaltain merijalkaväessä. Palveluksesta päästyään hän alkoi opiskella musiikkiopetusta haaveena jonain päivänä opettaa musiikkia.

”Opiskelin teoriaa ja kuuloharjoittelua ja minun piti opetella soitamaan jokaista soitinta pikkolosta tuubaan”, Gould kertoi.

Gouldin varat opiskeluun kuitenkin loppuivat kolmea lukukautta ennen valmistumista ja hän alkoi tehdä muita töitä perustettuaan perheen. Sitten hänen vaimosa yllättäen menehtyi vuonna 1998.

”He istuttivat minut alas ja kertoivat mitä oli tapahtunut, että vaimoni oli kuollut… ja minä vain menin sekaisin”, Gould sanoi.

Sen jälkeen merivoimien veteraanin elämä alkoi mennä alamäkeä, johon kuului muun muassa päihteiden käyttöä, mikä taas johti siihen, että sosiaaliviranomaiset ottivat hänen 3-vuotiaan pojan huostaan.

Viraaliksi yltyneen soittovideon myötä Gouldin elämä on kääntynyt kuitenkin parempaan suuntaan. Hänen avukseen on perustettu GoFundMe-sivu, jossa kerätään varoja miehen hyväksi.

Sivuston päivityksissä kerrotaan, että Gould on pääsemässä takaisin opiskelemaan ja hän on saanut vuosien jälkeen yhteyden poikaansa. Sen lisäksi hän on menossa vieroitukseen.

Taitavan miehen tarinaa voit seurata lisää hänelle perustetun Facebook-sivun kautta.

Lähde: ABC 7 WWSB MySncoast