Hääsuunnittelusivusto on selvittänyt asiakaskuntansa avulla, mikä on vuoden suosituin päivä kosia omaa rakastaan.

Monissa parisuhteissa ollaan suurten kysymysten äärellä vuoden lopulla. Selvityksen mukaan joulun aika on edelleen suosituin ajankohta vuodesta kosia kumppania, kertoo Harper’s Bazaar.

Vaikka häitä juhlitaan suurimmaksi osaksi kesällä, painottuvat brittiläisen hääsuunnittelusivusto Bridebookin tekemän selvityksen mukaan kosinnat tänä vuonna joulun yhteyteen. Sivusto kävi kuukausi kuukaudelta läpi vuoden 2016 kihlaukset ja sai näin selville, että joulukuu on suosituinta aikaa kosinnoille ja yli puolet niistä ovat tapahtuneet viikolla, jolle osuu 19. joulukuuta.

Tämä data ja Bridebookin asiakaskunnan analyysi huomioituina hääsuunnittelusivusto ennustaa, että tänä vuonna suosituin päivä kosinnalle on lauantai 23. joulukuuta.

”Historiallisesti jouluviikonloppu on aina ollut suosittua aika heille, jotka suunnittelevat kosintaa”, Bridebookin edustaja kertoi Harper’s Bazaarille.

”Viime vuonna lähes yksi viidesosa kaikista sen vuoden kosinnoista tapahtui joulukuussa ja jouluviikko oli ajankohta, milloin niitä oli määrällisesti eniten”, edustaja lisäsi.

”Tänä vuonna joulupäivä on maanantaina, joten odotamme samanlaista kaavaa ja suurta osaa kosinnoista lauantaille 23. joulukuuta ja sunnuntaille 24. joulukuuta. Pohjautuen analyysiin meidän kautta häitään suunnittelevista 100 000 morsiamesta, on suosituin päivä tänä vuonna 23. joulukuuta”, edustaja kommentoi.

Harper’s Bazaarin mukaan joulukuu on hyvä ajankohta kihlausuutislle, sillä usein perhe ja ystävät ovat valmiiksi kokoontuneet yhteen juhlimaan ja kosinta takaa, ettei kyseistä joulua hevillä unohda.

Lähde: Harper’s Bazaar