Suosituinta kosimispäivää on selvitetty ihan tutkimuksella.

Kyselytutkimuksen mukaan jouluaatto on suosituin päivä kosia omaa kumppania. Seuraavaksi suosituimmat vaihtoehdot olivat ystävänpäivä ja joulupäivä.

Tulokset ovat peräisin brittiläisen tapahtumien suunnittelusivusto Chilicausen kyselystä. Sivusto kysyi yli 7 000 mieheltä ja naiselta mikä on paras päivä kysyä toista puolisokseen.

32 prosenttia vastaajista nimesi jouluaaton parhaimmaksi päiväksi, mutta ystäväpäivä ei jäänyt kauas, saaden 30 prosentin kannatuksen. 13 prosenttia suosi joulupäivää ja uudenvuodenaattoa yhdeksän prosenttia.

Miesten ei kannata kuitenkaan rynnätä sormusostoksille, sillä kyselyyn osallistuneet naiset kertoivat suosivansa ystävänpäivää kosimispäiväksi. Ystävänpäivän jälkeen paras vaihtoehto naisten mielestä kosinnalle oli pariskunnan ensimmäisen tapaamisen vuosipäivä ja sen jälkeen vasta jouluaatto.

Naiset eivät myös halua ylimääräistä hössötystä kosinnan yhteyteen. 51 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että pelkkä Tuletko vaimokseni? -kysymys on paras tapa kosia laulun, runon, tanssin tai jonkinlaisen muun liioitellun tavan sijaan.

Lähde: Huffington Post