Kookosöljy voi saada sinunkin ihosi hohtamaan.

Näyttelijä Kate Hudson on julkaissut Instagramissa kuvan, jossa hänellä on kauniin hohtava iho. Jotta muutkin voisivat saada yhtä hohtavan ihon, on hän kuvan yhteydessä yhdellä hashtageista – #CoConutOilSkin – paljastanut salaisuutensa: kookosöljy.

Kookosöljyllä on tunnetusti monia käyttötapoja ruoanlaitosta hiusten hoitamiseen ja meikkien poistamiseen. Health.com -sivusto selvitti ihotautilääkäri ja Yalen lääketieteellisessä ihotautiopin kliinisenä professorina toimivan Mona Goharan avulla hieman lisää kookosöljyn käytöstä.

Vaikka monet vannovat kookosöljyn nimeen, ei se sovi kuitenkaan kaikkien käyttöön.

”Mikään tuote ei ole täydellinen kaikille. Monia kookosöljyn hyötyjä ihon terveyteen liittyen on todistettu, mutta jos kookosöljyä on jotenkin käsitelty (valkaistu, deodorisoitu tai prosessoitu), kannattaa heidän, joilla on ekseema, ruusufinni tai herkkä iho, mahdollisesti vältellä tällaisten kookosöljyjen käyttöä, koska sen prosessointi voi aiheuttaa ärsytystä”, Gohara sanoi.

Kookosöljy saattaa tukkia ihohuokosia, mutta kuivan ihon omaavilla moista ongelmaa Goharan mukaan tuskin tulee. Kookosöljy on raskas tuote, joten jos olet tottunut käyttämään paksumpaa kosteusvoidetta, ihosi ja huokosesi pärjäävät myös kookosöljyn kanssa.

Kookosöljyjä on erilaisia ja Goharan mukaan jokainen valitsee käyttöön itselleen parhaiten sopivan.

”Neitsytkookosöljy on usein paksumpaa, mutta mitä käsitellympää se on, sitä todennäköisemmin hajusteet ja säilöntäaineet aiheuttavat punoittavaa ihoa”, Gohara kertoi.

Kookosöljyä ei tarvita paljon kosteuttamaan ihoa, sillä Goharan mukaan vähällä pääsee jo pitkälle.

”Herneen kokoinen määrä riittää kasvoille, yhdelle kädelle tai jalalle riittää noin parin senttimetrin kokoinen määrä”, Gohara neuvoi.

Lähde: Health.com

Kommentit

Kommenttia