Käveleminen on terveellistä, mutta monikaan ei tiedä miten monella eri tavalla.

Joidenkin mielestä kävely ei ole kuntoilua, mutta he ovat väärässä. Se on sitä heidän mielestään ehkä sen takia, että käveleminen on aika helppoa ja mukavaa. Silti se tekee keholle paljon sellaista, jota moni muukin kuntoilulaji tekee.

Tässä on kuusi kävelyn tuomaa vähän yllättävääkin terveyshyötyä

Istuminen ei tee terveydelle hyvää, mutta kun nousee penkiltä tai vaikka sohvalta ylös ja lähtee liikkeelle, on terveyden kannalta hyvä asia.

  1. Käveleminen tekee sydämelle hyvää. Jos kävelee päivässä vain noin 30 minuuttia, jo sillä saa laskettua sydänkohtauksen riskiä peräti 35 prosentilla.
  2. Kun käy kävelyllä, se alentaa stressitasoja ja mieliala paranee. Kävely vapauttaa kehoon endorfiineja, jotka ovat hyvän olon kemikaaleja.
  3. Kävely voi vähentää masennusta, kuten muutkin liikuntamuodot.
  4. Kävelyllä voi olla valtava rooli nivelrikon, niveltulehduksen muodon, kehittymisessä ja etenemisessä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kävely voi vähentää kipua ja hidastaa taudin etenemistä.
  5. Tutkimuksen mukaan säännöllisesti kävelevillä on 30 prosenttia pienempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Se johtuu siitä, että kävely voi auttaa hallitsemaan tai alentamaan verensokeria.
  6. Kävely parantaa myös immuunijärjestelmän toimintaa. Kävely voi jopa huuhdella bakteerit keuhkoista ja hengitysteistä, joka vähentää mahdollisuuksia sairastua esimerkiksi flunssaan.

Lähde: Real Simple