Erilaiset nukkuma-asennot voivat paljastaa paljon nukkujasta.

Suurella osalla on tietty asento, jossa nukkuu mieluiten. Tämä oma suosikki nukkuma-asento voi myös paljastaa erilaisia seikkoja nukkujasta.

Sealy World Sleep Censusin ja Loughboroughin yliopiston kliinisen unitutkimuksen yksikön tutkimus on selvittänyt, mitä kaikkea nukkuma-asento voi kertooa nukkujasta. Tutkimukseen osallistui 15 000 ihmistä ympäri maailman ja heistä 5 000 oli Iso-Britanniasta.

Metro-lehti kokosi brittiläisten osallistujien tulosten perusteella, mitä nukkuma-asento kertoo nukkujasta.

Jos nukut vasemmalla kyljellä:

Metron mukaan 36 prosenttia vastaajista nukkui vasemmalla kyljellä, mikä teki tästä nukkuma-asennosta kaikista suosituimman. Tulosten mukaan jos nukut vasemmalla kyljellä, todennäköisesti olet markkinoinnin tai mainonnan alalla. Vasemalla kyljellä nukkuvat ovat todennäköisemmin myös korkeasti koulutettuja muihin verrattuna.

Jos nukut oikealla kyljellä:

Oikealla kyljellä nukkuminen on asennoista toiseksi suosituin, vain kahden prosentin erolla vasemmalla kyljellä nukkuviin. Jos suosit tätä nukkuma-asentoa, olet todennäköisesti töissä kuljetus- tai teollisuusalalla. Tätä asentoa suosivat ovat ahkerampia tupakoimaan kuin muita asentoja suosivat ja Metron mukaan he polttavat keskimäärin 21-25 tupakkaa päivässä. Näin nukkuvat myös rakastavat kahvia ja nauttivat yli 10 kofeiinipitoista juomaa päivässä.

Jos nukut vatsallasi:

12 prosenttia osallistujista kertoi nukkuvansa vatsallaan. Tutkimuksen mukaan tätä asentoa suosiva työskentelee maatalouden tai kalastuksen parissa. Jos suosit tätä asentoa, juot todennäköisesti paljon alkoholia. Näin nukkuvat joivat 7-10 annosta alkoholia päivässä. Metron mukaan naiset nukkuvat todennäköisemmin vatsallaan.

Jos nukut selällään:

Vain yhdeksän prosenttia vastaajista nukkuu selällään joka yö. Jos nukut tällä tavoin, heräät todennäköisimmin virkeänä ja hyvin levänneenä. Selällään nukkuvat todennäköisesti työskentelevät kuljetus- ja logistiikka-alalla ja ovat muita nukkuma-asentoja suosivia nuorempia. Miehet nukkuvat todennäköisemmin selällään.

Jos vaihtelet asentoasi:

Kymmenen prosenttia osallistujista omaa taipumuksen vaihdella asentoaan joka yö. He työskentelevät julkisten palveluiden alalla, todennäköisimmin energian tai veden parissa. Asentoaan vaihtelevat ovat yleensä naisia.

Tunnistitko itsesi nukkuma-asentoosi sopivasta kuvauksesta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro