Etenkin monta kuppia kahvia päivässä juovilla naisilla riski kuolla aiemmin on suurempi kuin miehillä.

Tutkimus on yhdistänyt runsaan kahvinjuonnin suurempaan kuoleman riskiin alle 55-vuotiailla. Runsas kahvinjuonti tarkoittaa tutkimuksen mukaan 28 kuppia viikossa, eli neljä kuppia päivässä.

Tutkimuksesta kertoneen Newserin mukaan paljon kahvia juovilla naisilla riski kuolla nuorempana on tuplasti suurempi, kun taas miehillä se on 56 prosenttia. Tutkijoiden mukaan yli 55-vuotiaat, jotka juovat kolme kuppia tai vähemmän, saavat tehdä niin kaikessa rauhassa.

Tutkimuksen mukaan runsaasti kahvia juovat tupakoivat todennäköisemmin sekä heillä on sydän ja keuhkot huonomassa kunnossa. Tutkimuksessa analysoitiin noin 45 000 ihmistä, jotka olivat ikähaarukaltaan 20-87-vuotiaita.

Tutkimukseen osallistuneista 2 500 oli kuollut 17 vuoden jälkeen, mutta kahvin tarkka rooli ei kuitenkaan ole tiedossa.

”Tarkka mekanismi kahvin ja kuolleisuuden välillä tarvitsee vielä tarkennusta. Dieettitekijät, siviilisääty ja muut sosioekonomiset tekijät, joita ei säädelty tutkimusta varten, voivat vaikuttaa osaan tai kaikkiin tutkimuksen havainnoista”, tutkimuksessa mukana ollut kertoi The Guardianille.

Tutkimuksen pääkirjoittaja kehottaa kuitenkin välttämään liiallista kahvinjuontia, kunnes lisätutkimuksia aiheesta on tehty.

Lähde: Newser