Sitruunavedellä on mielettömiä vaikutuksia kehoosi, kun nautit sen heti aamulla.

Suurin osa meistä varmaankin aloittaa aamunsa kahvilla, mutta ei kannattaisi! Sen sijaan jokaisen meistä kannattaisi kaikkein ensimmäisenä juoda lasillinen sitruunavettä, ja siirtyä vasta sen jälkeen aamukahviin tai -teehen.

Sitruuna sisältää vaikuttavan valikoiman erilaisia vitamiineja ja ravintoaineita, kuten muun muassa C- ja B-vitamiineja, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuituja. Sitruunalla onkin sen ansiosta todella monipuolisia hyötyjä sekä kehoosi että mieleesi.

Juo aamuisin lasillinen sitruunavettä, ja huomaat seuraavat muutokset.

 1. Kirkastaa ihoa
  Sitruuna puhdistaa kehoa ja samalla kirkastaa ihoa. Sitruunavesi auttaa poistamaan iholtasi muun muassa aknea, arpia ja ikääntymisen merkkejä, ja tekee ihostasi kokonaisuudessaan hehkeämmän.

 2. Parantaa ruoansulatusta
  Sitruunavesi tekee ihmeitä suolistollesi, sillä se parantaa ruoansulatusta ja auttaa muun muassa närästykseen ja turvotukseen. Sitruunavettä kannattaakin juoda paitsi aamuisin, myös lasillinen ennen ruokaa, sillä se auttaa suolistoasi sulattamaan ruokaa.

 3. Auttaa painonpudotuksessa
  Sitruunavesi auttaa kehoasi taistelemaan erilaisia houkutuksia vastaan. Sitruunan sisältämät ravintoaineet saavat sinut tuntemaan olosi kylläisemmäksi, minkä vuoksi syöt vähemmän. Sitruunavesi on myös loistava tapa korvata lihottavat ja kaloripitoiset juomat.

 4. Auttaa tulehduksiin
  Jos sinulla on kehossasi tulehdustiloja, auttaa sitruunavesi poistamaan niitä ja vähentää samalla kipuja. Esimerkiksi tulehtuneisiin niveliin säännöllinen sitruunaveden juonti voi olla oiva apu.

 5. Raikastaa hengityksen
  Sitruuna auttaa muun muassa hammassärkyyn ja pahanhajuiseen hengitykseen. Tässä onkin hyvä lisäsyy juoda lasillinen sitruunavettä hammaspesun jälkeen, sillä sen jälkeen hengityksesi on takuulla raikas!

 6. Auttaa sydämen terveyteen
  Sitruunavesi auttaa myös kaikkein tärkeimpään, eli sydämen terveyteen. Sitruunan sisältämä kalium nimittäin laskee verenpainetta, mikä puolestaan laskee sydänkohtauksen riskiä. Tulehdusta estävät ominaisuudet myös suojaavat sydänlihasta tulehduksilta.

 7. Ehkäisee allergioita
  Sitruunavesi voi jopa auttaa ehkäisemään allergiaoireita, sillä sitruunan sisältämä C-vitamiini ja antioksidantit vahvistavat vastustuskykyäsi.

 8. Pitää silmät kunnossa
  Sitruunavesi auttaa myös silmiäsi pysymään kunnossa, ja voi parhaimmillaan jopa ehkäistä yleisimpiä silmäairauksia.

 9. Auttaa vähentämään kofeiinia
  Jos yrität vähentää kahvin kittaamista ja kofeiinin kulutusta, on sitruunavesi siihen hyvä keino! Se piristää sinua paljon terveellisemmällä tavalla.

 10. Lisää energiaasi
  Sitruunavesi alkaa piristää sinua heti kun se siirtyy ruoansulatukseesi. Sitruunavesi myös auttaa vähentämään masennusta ja ahdistusta. Jopa pelkkä sitruunan tuoksu rahoittaa hermostoamme.

  Lisää sitruunavesi aamurutiineihisi, ja kehosi kiittää!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka haluavat voida paremmin!

  Lähde: Lifehack / Kuva: Breakingpic, Pexels