Et välttämättä ole vielä tietoinen siitä, jos sinulla on ADHD.

Se selviää joillekin vasta aikuisiässä, jolloin samalla selviää moneen käyttäytymiseen liittyvään asiaan selvitys. Sellainen voi liittyä jopa tapaan, joka liittyy pyykinpesemiseen.  Samalla se voi liittyä siihen, mitä teet, kun tulet lomalta kotiin.

Onko sinulla tämä pyykinpesuun liittyvä tapa ja muita viitteitä siihen, että sinulla voisi olla ADHD?

ADHD aiheuttaa esimerkiksi keskittymiseen liittyviä ongelmia. Se voi näkyä mm. tässä tavassa, joka liittyy pyykinpesuun tai oikeastaan siihen, että niitä ei tule pestyä silloin, kun monet muut sen tekevät.

Tämä tapa liittyy lomailuun siten, että lomalta palattua on usein mukana pyykkiä. Jos et pese pyykkejäsi heti, vaan jätät ne lojumaan kotiisi, se voi viitata siihen, että sinulla on ADHD. Eikä tämän selvittämiseen tarvita edes lomaa ja siellä tehtyä pyykkiä.

Jos kodistasi löytyy pyykkikasoja esimerkiksi lattialta tai huonekalujen päältä, se on yksi merkki siitä, että sinulla saattaa olla tämä keskittymishäiriö. Pyykkisotkut ovat yleisiä, jos on ADHD. Eivätkä nuo vaatteet, joita lojuu kasoissa, ole aina edes likaisia. Ne voivat olla esimerkiksi vaatteita, joita piti vain kerran ja jotka eivät siten tunnu kuuluvan pyykkikoneeseen eikä vaatekaappiin. Tai niin ajattelee esimerkiksi ihminen, jolla on ADHD.

ADHD näkyy myös pyykinpesun jälkeisessä tavassa

Jos on ADHD, on usein vaikea keskittyä sellaisiin tehtäviin, jotka ovat tylsiä. Pyykinpesu tuntuu useimmista tylsältä. Kun ei kykene keskittymään, voi unohtaa pyykin ja alkaa tehdä jotain mielenkiintoisempaa ja aivot kuormittuivat ensin ajatuksesta, että pitäisi pestä pyykkiä. Näin käy helposti, jos on ADHD. Silloin pyykit voivat myös unohtua laittaa kuivuriin tai telineeseen kuivumaan, joka sekin voi viitata tähän häiriöön.

ADHD aiheuttaa myös ajantajuun liittyviä ongelmia. Siksi kuivien pyykkien vieminen vaatekaappiin voi tuntua liikaa ajanvievältä touhulta, vaikka se ei oikeasti vie aikaa juuri kovinkaan paljon. Tästä häiriöstä kärsivä voi siten säilyttää kuivia vaatteita telineessä tai kuivurissa pitkään.

Lähde: Huffpost

LUE MYÖS