Halloweenista voi tehdä hauskan juhlan kotioloissakin, juhlipa sitä yksin, virtuaalisesti tai lähipiirin kanssa pienellä porukalla.

Tänä vuonna halloweenin piti olla erityinen. Juhlapäivä osuu lauantaille (31.10.) ja sopivasti yötaivaalla hohtaa täysikuu, joka on kuin tehty ihmissusille ja muille kauhistuttaville hahmoille.

Erityinen halloween on luvassa joka tapauksessa, mutta ei odotetulla tavalla, sillä koronavirus varjostaa halloweenin juhlintaa. Halloweenia ei kuitenkaan ole peruttu, vaan sitä voi juhlia hauskoilla, teemaan sopivilla tavoilla myös koronaturvallisesti.

Good Housekeeping listasi ideoita turvallisista tavoista viettää halloweenia, mistä löytyy sopivia vaihtoehtoja niin lapsiperheille kuin aikuisempaankin makuun, ja suomensimme näitä ideoita alle inspiroimaan halloweenin viettoa kotioloissa.

Kummituslahjoja

Tällä tavalla voit ilahduttaa itseäsi ilahduttamalla muita. Tee pieni herkkupussukka ystävälle tai naapurille ja vie se hänen oven taakse. Jätä mukaan lappu, jossa kehotat häntä laittamaan hyvän kiertämään ja viemään jollekin toiselle itse tekemänsä herkkupussukan.

Herkuttele hurjilla herkuilla

Halloweenin aikana on hyvä hemmotella itseään herkuilla – ovathan karkit olennainen osa juhlapäivää etenkin Atlantin toisella puolen karkki vai kepponen -kiertelyn merkeissä. Internet pursuaa toinen toistaan kammottavampia tai hauskempia halloween-herkkuideoita. Voit tehdä esimerkiksi välipalaksi muumiobrieta, napostella suolaisia tai makeita noitamuffineita, tehdä kissakeksejä tai erilaisia kakkuja. Löydät myös täältä erilaisia ideoita halloween-syötäviin.

Vie halloween-herkkuja läheisille

Jos aiemmin mainittu kummituslahja ei tunnu niin kivalta idealta, voit viedä läheisillesi myös itse tekemiäsi halloween-herkkuja. Muista vain turvavälit!

Tarot-luenta

Jos omistat Tarot-kortit, voit sytyttää muutaman kynttilän ja katsoa, mitä kortit kertovat tulevasta. Ainutlaatuisemman kokemuksen saat ottamalla yhteyttä ammattilaiseen ja sopimalla Tarot-luennan etäyhteydellä toteutettavaksi.

Jammaile halloween-musiikin tahtiin

Mitäpä olisivat juhlat ilman musiikkia? Koosta lempihalloween-kappaleesi soittolistaksi tai valitse valmis soittolista esimerkiksi Spotifysta, laita puku ylle ja pidä hauskaa musiikin tahtiin! Löydät ideoita halloween-soittolistaan täältä.

Katso halloween-elokuvia

Elokuvien katsominen on yksi perinteisimpiä tapoja viettää halloweenia. Valitse katsottavaksi halloween-teemaan sopivia elokuvia. Jos olet kovin uskalias, voit katsoa vaikkapa tämän kauhulyhytelokuvan, jonka tutkitusti pitäisi pelottaa.

Koristele kotisi

Halloween-koristeilla saa luotua juhlatunnelmaa, vaikka sitä viettäisikin vain kotioloissa elokuvien ja hyvien syötävien parissa. Koristeet ovat hyvä idea myös silloin, jos sinulla on lapsia. Kun halloween-aamuna herää ja löytää kodistaan esimerkiksi kummituspalloja, ei halloween välttämättä tunnu niin tavallisesta poikkeavalta.

Maalaa kasvoja

Kasvomaaleja voi käyttää, vaikka ei olisikaan kovin taiteellinen. Tämäkin on oiva tapa viettää halloweenia lapsiperheessä, mutta sopii myös aikuisille. Jos kokoonnut halloweenin viettoon muutaman ystäväsi kanssa, voitte maalata toistenne kasvot, ottaa hieman viiniä ja pitää hauskan illan neljän seinän sisällä.

Halloween-juomia

Juomat ovat myös olennainen osa halloween-juhlia. Lasit voi koristella teemaan sopien tai esimerkiksi laittaa jääpalamuotteihin mukaan pieniä hämähäkkejä, jotka ilahduttavat sekä lapsia että aikuisia. Aikuisempaan makuun voi myös tehdä erilaisia halloween-cocktaileja, joita on esitelty kymmenen kappaleen verran täällä.

Järjestä virtuaalijuhlat

Jos kaipaat läheistesi seuraa, mutta se ei ole mahdollista, voit aina järjestää virtuaalijuhlat. Jokainen voi pukeutua haluamallaan tavalla ja hankkia itselleen hyvää juomaa sekä syötävää. Sitten tiettyyn aikaan kokoonnutaan yhteen esimerkiksi Zoomin tai Teamsin kautta ja vietetään etähalloweenia!

Lähde: Good Housekeeping