Halloweeniin sopivat tarjoilut tekevät päivän vietosta entistä hauskempaa.

Kerroimme jo aiemmin, miten saat suun makeaksi halloweenina tekemällä haamumarenkeja, mutta nyt on lisää herkkuideoita tarjolla! Vietätpä halloweenia virtuaalisesti tai kokoontumalla yhteen pienellä porukalla – kunhan kaikki ovat terveitä – tekevät maistuvat, päivän henkeen sopivat tarjoiltavat halloweenin vietosta entistä hauskempaa.

Good Housekeeping esitteli sivuillaan 33 erilaista halloween-kakkuideaa, kun taas Popsugar koosti listan 31 halloweeniin sopivista cocktailista. Poimimme näiden joukosta parhaita paloja alle, jotta voit valita suosikkisi halloween-pöydän tarjoiluihin.

Ensin vuorossa ovat kakut – 10 kakkuideaa

Suklaan ja kurpitsan yhdistävä lepakkokakku

Tämä kerroskakku saa lisää halloweenmaisuutta sen koristeena olevista rusettilepakoista. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Hämähäkinseittikakku

Tässä kakussa on käytetty mustaa kaakaojauhetta antamaan yllättävä sisus ja sen valkoisessa kuorrutuksessa on mukana Oreo-keksien muruja. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Hämähäkinseittikakku – toinen versio

Hämähäkinseittikakun voi tehdä toisellakin tavalla. Jos ylempi versio on valkoinen, niin tässä on suklaakuorrutus ja kakun yläosa on koristeltu valkoisella hämähäkinseitin näköiseksi. Sisältä löytyy vaahtokarkkikuorrutetta. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Frankensteinin hirviö

Tämä näyttävä vihreä kakku on saanut inspiraationsa Frankensteinin hirviöstä, jonka kasvot koristavat kakkua. Tuorejuustokuorrutus on värjätty vihreällä elintarvikevärillä ja sisällä on mausteena kanelikierre. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Hautausmaakakku

Hautausmaamaiseksi koristellun suklaakakun taikina on maustettu espressolla. Suklainen kuorrute viimeistelee tämän halloween-kakun. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Halloween-kissakakku

Tämä kakku on näyttävämpää sorttia. Kostealle suklaakakulle tehdään erikseen pää ja kakku koristellaan muuten näyttämään kissan luurangolta. Kakkupohjaan pitäisi saada keskelle reikä, jonka voi käyttää kissan päätä varten, ja sen jälkeen kakkupohjasta leikataan noin kolmannes pois ja jätetään se muuta käyttöä varten. Muusta osasta tehdään kissan vartalo ja se pitäisi saada pysymään pystyssä – eli näyttää siltä kuin halloween-kissa seisoisi tarjoilualustallaan. Kakku viimeistellään hattarasta tehdyllä hännällä. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Arkkukakku

Paksut viipalet tuorejuustokuorrutetta antavat tälle kurpitsakakulle muumiomaisen ilmeen. Kun kakkuvadin alle laittaa vielä arkun muotoon leikatun pahvin, on arkkukakku täydellinen. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Suklainen noitakakku

Tämä kakku on sekä suklainen että värikäs. Suklaisessa kakkupohjassa käytetään mustaa kaakaota ja se kerrostetaan värjätyn voikreemin avulla ja koristellaan noitamaisilla koristeilla. Halloweeniin sopivat muun muassa oranssi, sininen ja vihreä. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Korkea kummitustalo

Tämän kakun tekeminen on jo haastavampaa ja se on isotöinen, koska kyse on korkeasta, talomaisesta kakusta. Tässä kakussa riittää syötävää pitkäksi aikaa! Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Valkoisen kulkijan lohikäärme

Tämä kakku sopii etenkin Game of Thrones -sarjan faneille, mutta kakku on tarpeeksi herkullisen karmea, että se sopii myös halloween-pöytään. Lohikäärmeen suomuja muistuttavalla tavalla kuorrutetun kakun päällä on Valkoisille kulkijoille ominainen sininen silmä. Löydät kakkuohjeen englanniksi täältä.

Ja sitten cocktaileja – 10 drinkki-ideaa

Vampyyrin pisara

Tämä cocktail sopii makean ystävälle. Se on sekoitus rommia, Kahlúaa, vaniljaa, maitoa sekä kondensoitua maitoa. Lasi koristellaan granaattiomenakaramellilla. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Ankeuttajan suudelma

Harry Potterin maailmasta inspiraationsa saanut juoma on yhdistelmä kotitekoista, maustettua siirappia, Kahlúaa sekä suklaavodkaa. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Monsteritas

Margarita on saanut tässä drinkissä halloweenimaisen ilmeen. Monsteritassa margaritaan yhdistyy kurkku, jalapeno sekä hunaja. Lopuksi lasit koristellaan haluamallaan tavalla muistuttamaan hirviöitä. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Hermione Granger

Kyllä vain, Potter-maailman rakastettu hahmo, jota ilman nimikkosankari olisi ollut pulassa lukuisia kertoja, saa halloweeniksi oman juoman. Tämä on tehty tuoreista vadelmista, vadelmahillosta, rosmariinista sekä vodkasta ja varmasti tekee vaikutuksen juojaansa kuin Hermione kirjasarjassa. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Mustalesken murska

Tämä cocktail on sekä virkistävä että lumoava. Siinä yhdistyvät tuoreet karhunvatukat, rosmariini, sitruuna, appelsiinikatkerot sekä tequila. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Kummituspuutarha

Kummituspuutarha on sekä syksyinen että halloweeniin sopiva juoma. Siinä on kaikki syksyn parhaat maut sekä mojova määrä tequilaa. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Sleepy Hollow

Granaattiomenamehu ja tequila yhdistävät tässä herkullisessa cocktailissa voimansa. Mukana on myös katkeroa, kanelia sekä rosmariinilla maustettua applesiinihunajasiirappia. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Myrkkyomenamartini

Tämä cocktail syntyy vain muutamasta ainesosasta ja lumoaa juojansa. Tässä drinkissä on käytetty omenasiideriä, vodkaa ja hieman kuivajäätä. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Väriä vaihtava ihmistensyöjä

Tällä juomalla teet vaikutuksen muuhunkin kuin makuaistiisi. Tässä yhdistyvät karpalomehu, sitruunamehu, gini ja St Germainin seljankukkainen likööri. Lopputulos on sekä maukas että kaunis. Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Kuolonsyöjänegroni

Kuolonsyöjät ovat saaneet myös oman drinkkinsä, joka koostuu ginistä, Camparista, makeasta vermutista ja granaattiomenamehusta. Varo vain, ettei pimeä puoli ala houkutella liikaa, kun nautit tätä! Löydät drinkkiohjeen englanniksi täältä.

Löydät lisää kakkuideoita Good Housekeepingin sivuilta täältä sekä lisää drinkki-ideoita Popsugarin sivuilta täältä.