Kukapa ei haluaisi vahvoja ja terveitä kynsiä, mutta joskus sellaisia ei vain tunnu saavan.

Jos kynnet ovat hauraat ja ne tuntuvat helposti lohkeilevan, se voi johtua useista eri syistä, kuten iästä, huonosta ruokavaliosta tai jopa liiallisista kynsihoidoista. Kyse voi olla myös siitä, että kärsii jonkin ravintoaineen puutoksesta. Silloin asia on helposti korjattavissa, kun vain alkaa huolehtia siitä, että saa tarvitsemiaan ravintoaineita tarpeeksi.

Kun kynnet lohkeilevat, voi kyse olla monen eri ravintoaineen puutoksesta. Sen selvittäminen ei tietysti ole mitään helppoa, että mikä ravintoaine on kyseessä. Mutta eri puutokset voivat aiheuttaa kynsiin myös muita merkkejä, joista puutos voi selvitä.

Jos kyse on raudan puutteesta, kynnet voivat olla kuivat, hauraat ja ne näyttävät halkeilevilta ja kynnet ovat voineet painua kuopalle kuin lusikka. Raudanpuutos oireilee myös monilla muilla tavoilla esimerkiksi väsymyksenä ja huimauksena.

Myös B-vitamiinin puutos voi haurastuttaa kynsiä. Yleisin puutos liittyy B12-vitamiinin puutokseen. Pitkälle edennyt B12-vitamiinin puutos tekee kynsistä siniset tai mustat ja niihin tulee mustia aaltoilevia, pitkittäisiä tummia raitoja ja ruskeaa pigmenttiä.

Kannattaa mennä käymään lääkärissä, jos kyntesi eivät näytä normaalilta.

Lähde: Best Life