Tämä asia vie aikaasi aamulla minuutin verran, ja sen avulla saat illalla aiempaa paremmin unta.

Viime vuosina on puhuttu yhä enenevissä määrin siitä, kuinka tärkeää uni meille kaikille on. Riittävä ja laadukas uni on meille lähes elinehto. Ilman sitä koemme sekä henkisiä että fyysisiä vaikeuksia, kuten masennusta, ahdistusta ja mielialan vaihteluita, sekä verenpaineen nousua, stressihormonin eli kortisolin nousua, lihomista ja lisääntynyttä riskiä saada vaikkapa aivohalvaus tai sydänkohtaus, tai sairastua muistisairauteen.

Stressaavassa elämäntilanteessa voi kuitenkin olla vaikeaa saada unta, vaikka kuinka koittaisikin järjestää riittävälle unelle aikaa. Unen saantiin voi toki hakea apua myös lääkärin ja reseptilääkkeiden puolelta, mutta myös muita keinoja on.

Jos sinäkin kärsit unettomuudesta, hyviä apukeinoja löytyy useita. Koita esimerkiksi viilentää makuuhuoneen lämpötila iltaisin, liiku päivisin riittävästi, mutta vältä sykettä nostavaa liikuntaa myöhään iltaisin ja koita vaikkapa meditoida tai joogata iltaisin ennen nukkumaan menoa. Myös tiettyjen ruokien syöminen ennen nukkumaan menoa voi auttaa. Esimerkiksi kananmunat, jugurtti ja leipä voivat olla hyvä apukeino unen saamisessa.

On kuitenkin eräs todella helppo keino, jonka voit tehdä aamuisin kuin heräät. Tämä keino kestää vain minuutin verran, ja auttaa sinua saamaan unta seuraavana yönä. Kuulostaa helpolta, vai mitä?

Kun heräät aamulla, tee niinkin yksinkertainen asia, kuin petaa sänkysi. Helppoa, vai mitä? Kun nimittäin illalla menet nukkumaan, on pedatun sängyn todettu laskevan stressitasoja, parantavan mielialaa ja tekevän makuuhuoneesta rentouttavamman ja miellyttävämmän paikan.

Lisäetuna voidaan mainita se, että pedatun sängyn on todettu tekevän ihmisistä tehokkaampia päivän aikana.

Ota konsti käyttöösi heti seuraavana aamuna, ja katso, kuinka se vaikuttaa unensaantiisi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life