Naisten jääkiekon MM-kisat huipentuvat tiistai-illan ja keskiviikkoaamuyön aikana.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue yrittää jatkaa arvokisojen mitaliputkeaan Kanadassa pelattavissa MM-kisoissa tiistai-iltana. Naisleijonat pelaavat pronssimitaleista kello 22:30 alkavassa ottelussa, jossa vastassa on Sveitsi.

Suomi päätyi pronssiotteluun hävittyään MM-välierän maanantai-iltana Yhdysvalloille. Hallitseva maailmanmestari oli ottelussa parempi maalein 3-0.

Naisleijonien hyökkääjä Tanja Niskanen totesi välierän jälkeen, että tappiosta aiheutunut harmistus käännetään nopeasti ja joukkue keskittyy tiistain koitokseen.

”Kyseessä on kuitenkin MM-mitali, että laitetaan kaikki paukut siihen. Ei jäädä nyt tätä murehtimaan liikaa ja fokus huomiseen (pronssiottelu) vaan”, Niskanen kertoo Leijonien sivuilla julkaistulla videolla.

Pronssivastus kohdattu jo kerran kisojen aikana

Naisleijonat on ollut mitaleilla arvokisoissa vuodesta 2017 lähtien: vuoden 2017 MM-kisoissa ja vuoden 2018 olympialaisissa Suomi voitti pronssia, kun taas kotikisoista vuonna 2019 Suomeen jäi MM-hopea. Vuonna 2020 MM-kisat jäivät pelaamatta koronavirustilanteen takia.

MM-kisojen ensikertalainen Julia Liikala tietää keinot, miten mitaliputki saa jatkoa.

”Hyödynnetään maalipaikat ja luistellaan ja pelataan kovaa, omaa peliä, niin hoidetaan vielä mitali Suomeen”, hyökkääjä kertoo Leijonien sivuilla julkaistulla videolla.

Naisleijonat kohtasi illan pronssivastustaja Sveitsin aiemmin MM-kisojen alkulohkossa. Torstaina 26. elokuuta pelatussa ottelussa Naisleijonat murjoi Sveitsin maalein 6-0.

Naisleijonien pronssitaistoa voit seurata tiistai-iltana kello 22:30 alkaen TV5:llä sekä Discovery+-palvelussa. MM-finaali pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 02:30 Suomen aikaa, ja siinä kohtaavat Yhdysvallat sekä Kanada.

Alla Naisleijonien kokoonpano illan otteluun:

Maalilla:
1 Anni Keisala
Varalla:
18 Meeri Räisänen

1. kenttä:
33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen

2. kenttä:
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
9 Nelli Laitinen – 15 Minnamari Tuominen

3. kenttä
22 Emilia Vesa – 61 Tanja Niskanen – 27 Julia Liikala
8 Ella Viitasuo – 4 Rosa Lindstedt

4. kenttä
23 Sanni Hakala – 12 Sanni Vanhanen – 26 Sofianna Sundelin
21 Sini Karjalainen

13. hyökkääjä:
25 Jenniina Nylund

Lisätietoa Naisleijonista ja kisoista löydät täältä, kun taas kisojen viralliset sivut löydät täältä. Voit seurata Naisleijonien MM-kisojen kulkua myös Leijonien ja Suomen jääkiekkoliiton virallisella Instagram-sivulla täällä.

Päivitetty 31.8. kello 17:15: lisätty Suomen kokoonpano pronssiotteluun