Aasialaiset naiset näyttävät upeilta ja iäöttömiltä saaden ihmiset ympäri maailman kadehtimaan heidän geenejään.

Mutta kunnia ei kuitenkaan kuulu täysin geeneille, sanoo Japanese Women Don’t Get Old or Fat -kirjan toinen kirjoittaja Naomi Moriyama. Salaisuus onkin japanilaisessa kokkaustavassa.

Alla muutama hyvä japanilainen ruokavaliovinkki naisille:

1. Merilevä

Merilevä on hyvä ravintoaineiden lähde kaliumista C-vitamiiniin ja kalsiumista ja beetakaroteeniin. Tavallinen japanilainen ruoka-annos sisältääkin merilevää. Jos siis haluat päästä hieman lähemmäs aina nuorelta näyttämistä, lisää merilevää ruokavalioosi.

2. Kala

Kalasta saa omega-3-rasvahappja. Älä siis sano ei lohelle, tonnikalalle, makrillille tai silakalle, sillä ne auttavat vähentämään sydäntautien ja rintasyövän riskiä.

3. Soija

Soija on olennainen osa japanilaisten jokapäivisiä aterioita. Soija on hyvä proteiinin lähde, joka antaa paljon energiaa. Älä epäröi syödä tofua tai misokeittoa.

4. Vihannekset

Terveellinen japanilainen ruokavalio sisältää myös vihanneksia. Aasialaiset naiset pitävät vihanneksistaan keitettyinä tai höyrytettyinä ja he pitävät hirveästi munakoisoista, porkkanoista, pinaatista, valkoisista retiiseistä, siitakesienistä ja bambunversoista. Vihanneksia tarjoillaan yleensä maistuvan kastikkeen kera.

5. Riisi

Riisillä on tärkeä rooli, sill- sitä tarjoillaan lähes jokaisella aterialla. Riisi on vähähiilihydraattinen ja se täyttää nopeasti, joten vatsaan ei jää niin paljon tilaa leivoksille tai muille herkuille. Yksi japanilainen ruokavaliosalaisuus on se, että riisin valmistaa ilman öljyä tai voita.

6. Pienet annoskoot

Jutun alussa mainitun kirjan mukaan yksi parhaista ruokavaliovinkeistä on syödä pieniä annoksia. Naomi Moriyama sanoo, että on olemassa tasapaino vähäkaloristen ruokien ja niiden tarjoilutavan – kauniilta, pieniltä lautasilta – välillä. ”Syöt siis pienempiä annoksia ja saat samalla syödä silmilläsi”, Moriyama kuvailee.

Lähde: Become Gorgeous