Inspiroidu! 14 hauskaa asiaa, jotka kannattaa tehdä ja kokea tänä kesänä

Ota kesäajasta kaikki ilo irti ja kokeile erilaisia, hauskoja juttuja, joista tässä on useita esimerkkejä.

Kuumat, aurinkoiset päivät voivat saada kaipaamaan seikkailuja ja hauskaa tekemistä. Koska kesä on niin lyhyt, on siitä syytä ottaa kaikki ilo irti tehden ja kokien erilaisia asioita.

Inspiraatioksi alle on listattu 14 asiaa, jotka kannattaa tehdä kesän aikana.

1. Kokeile jotain erikoista jäätelömakua

Sen sijaan, että luottaisit vanhaan suosikkiisi, valitse maku, jota et normaalisti kokeilisi tai pyydä jäätelökopin myyjältä jokin erikoinen yhdistelmä.

2. Käy kansallispuistossa

Suomessakin on useita kansallipuistoja, joista valita itseä kiinnostavin kohteeksi ja lähteä kesäreissulle.

3. Lähde telttailemaan

Jätä arki taaksesi hetkeksi, nappaa teltta, makuupussi ja muutama tarpeellinen varuste mukaan ja lähde telttailemaan. Voit lähteä seikkailulle yksin tai ottaa kaverin/kavereita seuraksi.

4. Lue kirjaa metsässä

Ota lempikirjasi (ja hyönteismyrkkyä) ja suuntaan metsän siimekseen lukemaan. Kirjan maailmaan uppoutuminen luonnon helmassa voi olla entistä maagisempi kokemus.

5. Hyppää vuoristoradan kyytiin

Suomen tivoli kiertää pitkin maata tarjoten mahdollisuuden huvitella laitteissa tai sitten vieraile maan isommissa huvipuistossa laittamassa pää pyörälle tai vain nauttimassa vuoristoradan nousuista ja laskuista.

6. Osallistu tapahtumiin

Koronan takia kesän festivaaleja jouduttiin perumaan, mutta rajoitusten purkamisen myötä erilaisiin tapahtumiin voi päästä osallistumaan kesän aikana. Tartu tilaisuuteen ja käy esimerkiksi tapahtumassa, jossa et tavallisesti kävisi. Voit yllättyä, mitä kaikkea hauskaa siitä seuraa! Tapahtumiin osallistuessa on kuitenkin tärkeä muistaa, että vaikka koronarajoituksia on lievennetty, ei epidemia ole vielä ohi. Muista siis turvavälit sekä hyvä hygienia!

7. Hanki kirjekaveri

Kirjeiden kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle, mutta sitäkin harrastetaan edelleen. Etsi netin kautta itselle kirjekaveri vaikka toiselta puolen maailmaa tai voit myös kirjoitella kirjeitä ja pitää tätä perinnettä yllä omien kavereidesi kanssa, jos he asuvat kauempana.

8. Nauti marjoja

Lähde itse poimimaan herkullisia marjoja tai osta niitä torilta tuoreena, pakasta osa ja nauti kesäherkkuja talvellakin.

9. Lähde ihastelemaan vesiputouksia

Vaikka Suomessa ne eivät yhtä suuria olekaan kuin esimerkiksi Atlantin toisella puolen, löytyy vesiputouksia myös kotimaan kamaralta. Tai jos mahdollista, voit aina matkustaa kesän aikana kauemmaksi ihailemaan vesiputouksia.

10. Järjestä piknik läheistesi kanssa

Suuntaa läheistesi kanssa puistoon, jos omaa pihaa ei löydy. Hanki hyvää syötävää, hieman kurkun kostukkeeksi jotain ja nauti kesästä rakkaittesi kanssa.

11. Lähde road tripille

Matkakohde voi olla lähellä tai useiden tuntien ajomatkan päässä – tai voit vain ajaa ja katsoa, minne päädyt.

12. Ui luonnonvesissä

Olipa se sitten joki, järvi tai meri, nauti kesäpäivästä sen äärellä ja polski luonnonvedessä, kun nyt niin tarkenee tehdä.

13. Yövy hotellissa kotikaupungissa

Tälläkin tavoin saat vaihtelua arkeen: varaa hotellihuone kotikaupungistasi sinulle ja ystävillesi. Pitäkää vaikkapa tyttöjen hemmotteluilta omien kotien ulkopuolella, mutta ilman matkustamista.

14. Tee leikekirja kesän seikkailuista

Kerää muistot kesän varrelta samoihin kansiin, jotta voit muistella hauskaa kesää 2020 vielä vuosienkin päästä.

Mitä hauskaa sinä olet suunnitellut kesän ajalle? Kerro alla kommenteissa!

Lähde: Popsugar