Horoskooppimerkkisi voi paljastaa, mikä on täydellinen aamiaisesi, minkälainen ystävä olet tai mikä on huonoin piirteesi. Horoskooppimerkit voivat kertoa paljon muutakin – kuten minkä merkin edustaja sopii sinulle parhaiten parisuhdetta ajatellen ja mistä merkistä olisi parempi pysyä kaukana.

Horoskoopit jaotellaan neljään eri ryhmään elementtien mukaan: ilma (kaksonen, vaaka, vesimies), tuli (oinas, leijona, jousimies), vesi (skorpioni, kalat, rapu) ja maa (härkä, kauris, neitsyt). The Sunin mukaan jo pitkään on ollut tiedossa, että samojen elementtien merkit sopivat todennäköisesti hyvin yhteen, mutta on myös mua merkkejä, joiden kanssa voi synkata hyvin sekä niitä, joiden kanssa suhde ei onnistu.

Tarotastrologi Kerry King kävi läpi The Sunille eri horoskooppimerkit ja kertoi merkkien yhteensopivuuksista, ”villeistä korteista” sekä vältettävistä merkeistä. Lue lisää alta.

Kauris (22. joulukuuta – 19. tammikuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Härkä, neitsyt. Kaikki nämä merkit unelmoivat samasta: elämässä voittamisesta, rikastumisesta ja luksuselämän elämisestä samalla, kun vähäpätöisemmät huolehtivat heidän jokaisesta tarpeesta. Maamerkit tekevät kovasti töitä ja juhlivat sen mukaisesti. He ymmärtävät miten maailma toimii ja jakavat paheksunnan haaveilijoita kohtaan, ketkä eivät anna asioille omaa panostaan.

Villi kortti: Rapu. Kingin mukaan aikanaan naiset olivat naisia ja miehet miehiä ja tämä kaksikko heijastaa tätä vanhanaikaista maskuliinista/feminiinistä dynamiikkaa. Kauris ottaa ohjat käsiin ja rapu varmistaa, että kaikki sujuu kivasti. Kummatkin arvostavat sitä, mitä toinen tekee hänen eteensä/antaa tehdä hänen hyväkseen.

Vältä tätä: Leijona. Kauris pitää voittamisesta, aivan kuin leijonakin. Itse asiassa he molemmat mieluummin pistelisivät poskeen rikkinäistä lasia kuin häviäisivät kilpailun. Voi siis arvata, mihin tämä kaksikko päätyy: taisteluareenalle.

Vesimies (20. tammikuuta – 18. helmikuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Kaksonen, vaaka. Vesimiehellä on suuret aivot ja hän keskustelee mielellään isoista teemoista muiden kanssa, joilla on yhtä isot aivot ja ideat. Ilmamerkit rakastavat sitä, kun voivat puhua paljon ja käydä asioita yhdessä läpi – muut merkit eivät pysy perässä.

Villi kortti: Leijona. Kummassakin merkissä on Kingin mukaan ylpeyttä ja itsevarmuutta ja he tunnistavat toisissaan ’suuren hahmon’. Leijona on enemmän näkyvästi itsevarma, mitä vesimies on sisimmässään ja vesimies nauttii leijonan hehkussa olemisesta. Leijona nauttii siitä, kun tulee nähdyksi niin fiksun ja ainutlaatuisen henkilön kanssa.

Vältä tätä: Härkä. Vesimies välittää älyllisestä ja henkisestä maailmasta ja härän katse harvoin poistuu fyysisestä ja materialistisesta maailmasta. Härkä pitää asioista, joita voi nähdä ja tuntea eikä jaksa haaveilua, hypoteettisia tilanteita tai teorioita. Nämä kaksi eivät vain ymmärrä toisiaan, King sanoo.

Kalat (19. helmikuuta – 20. maaliskuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Skorpioni, rapu. Kaloilla riittää mielikuvitusta ja se unelmoi enemmän kuin muut merkit sekä on erittäin kosketuksissa omiin tunteisiinsa. Kaikki vesimerkit tuntevat elämän syvästi ja tunteet ohjaavat heitä. Muut voivat ajatella kalojen ylireagoivan tai ottavan asioita itseensä liikaa, mutta muut vesimerkit ymmärtävät.

Villi kortti: Neitsyt. Huolimatta vastakkaisista tyyleistä, kalojen unelmoinnista ja neitsyen tarkasta realistisesta havaitsevaisuudesta, nämä kaksi ovat fiksuja ja kilttejä yksilöitä, jotka vain haluavat parasta elämässään oleville ihmisille. Kingin mukaan yhdessä he arvostavat toistensa erilaisuutta ja huolehtivat toisistaan tavoilla, joihin vain harva horoskooppimerkkikaksikko pystyy.

Vältä tätä: Kaksonen. Kaloja kylmää se vauhti, millä kaksonen liikkuu, miten kaksonen pinnallisesti huomioi ihmisiä ja tilanteita ja kuinka kaksonen suhtautuu kalojen tunteisiin kovalla/vähättelevällä olemuksella.

Oinas (21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Leijona, jousimies. Nämä tulimerkit roihuavat hyvin yhdessä. Suhteeseen sisältyy niin uskaliaita päähänpistoja, kilpailuviettiä ja intohimoa. Kingin mukaan yhdistelmä on kuin toimintaelokuva, jossa on paljon seksiä mukana – K18-meininkiä.

Villi kortti: Vaaka. Oinaan taistelijamaisuus hälvenee diplomaattisen vaa’an kanssa tavalla, mikä ei ärsytä (kuten ”rauhoitu jo” ärsyttää). Vaa’an maltillinen ja fiksu tapa lähestyä tilanteita vaikuttaa rauhoittavasti, mitä oinas arvostaa.

Vältä tätä: Kalat. Kalat ottavat kaiken vakavasti ja pahoittavat helposti mielensä ja ärsyyntyneen oinaan suusta voi päästä mitä tahansa. Kingin mukaan oinas voi jopa haavoittaa sanoillaan kalat-kumppania pysyvästi viikossa ja näin todennäköisesti kävisi, koska kalojen haaveilu ärsyttäisi oinasta suunnattomasti.

Härkä (20. huhtikuuta – 20. toukokuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Kauris, neitsyt. Maamerkit pitävät ruoasta, rahasta, laadukkaista vaatteista, hienoista paikoista ja rentoutumisesta, joten yhteistä löytyy. Materiaalinen, fyysinen maailma on se, missä nämä kaikki ovat onnellisimmilaan. Joukko realisteja, jotka osaavat pitää hauskaa.

Villi kortti: Skorpioni. Härän aistillisuus sopii suoraan skorpionin intimiiyden kaipuuseen, joten yhdessä nämä ovat tulikuuma kaksikko. Härkä on tarpeeksi vahva taistelemaan vastaan, kun skorpioni rupeaa pisteliääksi ja kaikki merkit eivät siihen pysty.

Vältä tätä: Kaksonen. Tämä sitoutumiskammoinen, huikenteleva ja energinen merkki käy härän tasaisille hermoille. Kaksosen mieli muuttuu niin paljon, että härkä ei pysy perässä ja Kingin mukaan härän täytyy pysyä kärryillä siitä, missä mennnään.

Kaksonen (21. toukokuuta – 20. kesäkuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Vaaka, vesimies. Ilmamerkit rakastavat puhumista, maailman tutkimista, väittelyä ja henkisten lihasten esittelyä. Näiden välillä jutustelu ei lakkaa ja maalliset intohimot jäävät taustalle, mikä sopii heille Kingin mukaan oikein hyvin.

Villi kortti: Jousimies. Yhdessä näillä merkeillä on kyltymätön uteliaisuus ja energia. Kaksonen lapsenomainen ihmettely sopii jousimiehen yllättvään viisauteen ja filosofiseen puoleen. Kaksonen kyselee paljon asioita ja jousimies voi auttaa antamaan vastauksia.

Vältä tätä: Rapu. Kaksonen ei voi sietää ripustautumista, se saa heidät voimaan pahoin. Rapu taas on Kingin mukaan kaikista vaativin merkki kaikilla mittareilla: rapu vaatii aikaa, sitoutumista, arvostusta ja intohimoja ja kaikkea tätä kaksonen pitää lukittuna piilossa. Tämä yhdistelmä ei koskaan pääty hyvin.

Rapu (21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Kalat, skorpioni. Emotionaalinen, salamyhkäinen, psyykkinen ja hieman vaarallinen. Vesimerkit ovat Kingin mukaan melkoinen joukko. Yhdessä he jakavat todella intuitiivisen siteen ja tietävät, mitä toinen ajattelee. Sielunkumppania etsiessä ravun kannattaa pitäytyä omien elementtien joukossa.

Villi kortti: Kauris. Kunnianhimoinen, turhanpäiväisyyksistä vähät välittävä kauris voi vaikuttaa unelmoivan ja hoivaavan ravun silmissä karulta, mutta tämä on vanhanaikainen parivaljakko ja siitä voi syntyä kestävä liitto. Rapu ja kauris ovat vastakohtia, jotka vetävät toisia puoleensa, koska kumpikin täyttävät ne asiat, mitä toiselta puuttuu.

Vältä tätä: Vesimies. Rapu kaipaa huomiota ja vahvistuksia, minkä rapu hyvittää uskollisuudella ja hellyydellä. Vesimies on sen sijaan niin omassa maailmassaan, että maalliset murheet ja sitoutumiset usein unohtuvat tai jäävät sivuun. Jos se ei ole vesimiehelle tärkeää, ei hän koe miksi sillä pitäisi olla väliä ravullekaan eikä rapu pärjää tämän kanssa.

Leijona (23. heinäkuuta – 22. elokuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Oinas, jousimies. Kingin mukaan tulimerkit ovat seikkailullisia, leikkisiä, lämminsydämisiä ja innokkaita elämään elämää täysillä. Niin sanotusti work hard, play hard. Yhdessä heillä ei ole koskaan tylsää yhdessä. Kinaa voi syntyä, mutta se nopeasti katoaa hellyyden ja intohimon liekkien alle.

Villi kortti: Vesimies. Leijona tykkää olla päällikkönä, mutta se voi alkaa maistua puulta. On kuitenkin yksi alue, missä leijona voi antaa jonkun toisella olla parempi ja se on kylmä, laskelmoiva älyllinen kyky. Tähän sopii vesimies, jonka pääkoppa on viileän mainio ja leijona nauttii siitä, kun hänellä on paras rinnallaan. Kingin mukaan tämä on outo, mutta mukaansatempaava pari leuhottajia.

Vältä tätä: Neitsyt. Neitsyt ei osaa välttää arvostelua ja kritiikkiä. Leijona voi ottaa vastaan lähes kaiken – paitsi kritiikin. Kun viat on huomattu, neitsyt kertoo niistä. Uudestaan ja uudestaan. Lopun voikin varmaan arvata.

Neitsyt (23. elokuuta – 22. syyskuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Kauris, härkä. Maamerkit ovat käytännöllisiä realisteja, jotka pitävät kaikesta hyvästä; asioista, joita he voivat nähdä, tuntea, kuulla tai syödä. Yhdessä maamerkit rokkaavat, saavat asioita aikaiseksi ja sitten juhlivat sitä mainioilla bileillä.

Villi kortti: Kalat. Neitsyt on horoskooppimerkeistä Kingin mukaan kaikista älykkäin ja tarkkanäköisin realisti, jolta ei mene mikään ohi. Kalat on jatkuva haaveilija. Yhdessä heistä tulee kenties outo yhdistelmä, mutta sellainen, kenen välillä side kestää läpi elämän, koska kumpikin näkee maailman niin eri tavoin. Se ei käy koskaan tylsäksi.

Vältä tätä: Jousimies. Tämä merkki sanoo asiat niin kuin ne ovat – ainakin heidän mielesään – eikä pidättele tai filtteröi sanomisiaan. Tämä on kauheaa varautuneen ja vaatimattoman neitsyen kannalta, joka tuntee jatkuvaa häpeää ja kiusallisia tilanteita tämän villin merkin kanssa. Vältä, suosittelee King.

Vaaka (23. syyskuuta – 22. lokakuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Vesimies, kaksonen. Vaa’alla on eläväinen mieli, joka nauttii asioiden pilkkomisesta paloiksi ja harkitsee jokaista omaa palaa kokonaisuudesta. Vain muiden ilmamerkkien kanssa tämä uteliaisuus ja analyyttinen kyky löytää vertaisensa. Ilmamerkit ovat tasaveroisia älyllisest ja henkisesti.

Villi kortti: Oinas. Tämä merkki tietää Kingin mukaan mitä haluaa ja lähtee tavoittelemaan sitä. Vaaka ei koskaan osaa päättää, koska hän ei osaa luopua vaihtoehdoista, joten kumppanuus tulisin ja päättäväisen oinaan kanssa voi auttaa heitä elämässä. Oinas on myös hauska ja nokkela, mitä vaaka kaipaa pysyäkseen viihdytettynä.

Vältä tätä: Härkä. Tässä ollaan kuin puun ja kuoren välissä. Vaa’an prokrastinointi ja pälpättävyys kohtaa härän vaiteliaan, jääräpäisen ulkokuoren ja kaikki hidastuu pysähdykseen asti. Vaaka ärsyttää härkää, härkä kyllästyttää vaakaa – ei kuulosta houkuttelevalta treffi-illalta, vai mitä?

Skorpioni (23. lokakuuta – 21. marraskuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Kalat, rapu. Skorpioni on Kingin mukaan todella syvä tunteiden ja salamyhkäisyyden allas, jossa on vaarallinen pohjavirta niitä varten, ketkä saavat skorpionin vihoihinsa. Muut vesimerkit vaistomaisesti kunnioittavat sitä ja heillä on syvyyttä ja empatiaa itsessään, joten he luovat yhteyden skorpioniin joka tasolla. Nämä merkit kaikista epätodennäköisemmin pettävät skorpionin.

Villi kortti: Härkä. Molemmat nauttivat aistillisista mielihyvistä ja tavoittelevat sitä, mikä tuntuu heistä hyvältä. Skorpionin halu intimiyyttä kohtaan löytää vertaisensa härän lojaaliudesta ja tiukkuudesta. Riidat, satunnaisia kuin ovatkin, ovat kamalia, mutta muu aika todennäköisesti kuluu sängyssä, mikä ei ole ollenkaan paha asia.

Vältä tätä: Vaaka. Vaa’an helppo charmi ja flirttaileva luonne laukaisee skorpionin mustasukkaisuuden. Vaa’an kanssa skorpioni ei voi koskaan olla varma, onko hän todella kiinnostunut vai ei ja päättämättömyys on raivostuttavaa skorpionista, jolle elämä on mustavalkoista, kun taas vaa’alle ominta on loputtomat harmaan sävyt.

Jousimies (22. marraskuuta – 21. joulukuuta)

Elementtien mukaan sopiva: Leijona, oinas. Tulimerkkiporukalla on aina bileet. He kaikki antavat itsestään 100 prosenttia, hurjalla tahdilla, kaikki peliin. Kun menee hyvin, se on mahtavaa ja kun ei mene hyvin, se voi muistuttaa muiden merkkien silmissä maailmansotaa, mutta osapuolet kuitenkin tietävät, että se on vain myrsky lasissa.

Villi kortti: Kaksonen. Kummallekin maailma on iso leikkikenttä saatavilla tutkimusmatkoja varten. Kaksonen on horoskooppimerkeistä Kingin mukaan se, joka on ikuisesti nuori ja vaikka tässä mielessä tämä kaksikko on samanlainen, jousimiehellä on myös viisautta ja maalaisjärkeä tavalla, joka kaksoselta puuttuu. Kaksonen kuuntelee jousimiestä tavalla, jolla kukaan muu ei ja jousimies nauttii siitä ihailusta, jota saa itsensä kaltaiselta ihmiseltä.

Vältä tätä: Kauris. Kunnianhimoinen, vakava ja pragmaattinen kauris ei ole kenenkään huiputettavissa ja todennäköisesti kaataa kylmä vettä jousimiehen niskaan kaikkien hänen ideoiden ja juoniensa suhteen. Kingin mukaan tälle kaksikolle tapailu olisi kuin olisi yhdessä kärttyisen opettajan kanssa, joka aina pyörittelee silmiään ja antaa jälki-istuntoa oikukkaan käytöksen takia.

Miltä sinulle tarkoitetut horoskooppimerkit kuulostavat? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Sun