Kurkkuviipaleiden laittaminen silmien päälle on monille tuttu kauneuskikka, mutta nyt kurkkua käytetään toisella tavalla.

TikTokissa on alkanut levitä kauneusniksi, jossa ihoa hierotaan jäisellä kurkulla, kertoo Glamour. Niksiä kokeilleet ovat ylistäneet sen vaikutuksia; esimerkiksi suosittu tiktokkaaja Alexa Rae Loebel sanoi niksin antavan raikkaan, hehkuvan ihon, jolle meikki levittyy virheettömästi.

”Vähentää punoitusta, auttaa akneen, arpeutumiseen, ärtyneeseen ihoon, pöhöttyneeseen ilmeeseen ja se kosteuttaa”, aamuin ja illoin kasvojaan jäisellä kurkulla hieronut Loebel listaa niksin vaikutuksia TikTok-videollaan.

Toinen suosittu tiktokkaaja Marlo Rodrigue kertoo videollaan, että jäinen kurkku on auttanut hänen akneen sekä silmäpusseihin ja hän myös kehuu, miten hyvältä jäinen kurkku tuntuu. Toisella videolla hän esittellee ihonhoitorutiiniaan ja listaa kurkkuniksin vaikutuksia enemmän.

”Tuntuu mahtavalta, auttaa vähentämään pöhötystä, auttaa koostumukseen, kutistaa ihohuokosia, siinä on C-vitamiinia, auttaa ikääntymistä vastaan, 96 % vettä on hyvä pohja kosteusvoiteelle”, Rodrigue listaa ja suosittelee myös tutustumaan aiheeseen lisää, kuten hän itse teki.

Kurkun hyödyissä on todella perää. Ihotautilääkäri Beth Goldstein kertoi Glamourille, että jäinen kurkku voi rauhoittaa paremmin ihoa kuin normaali kurkku ja auttaa vähentämään turvotusta, pöhöttyneisyyttä tai inflammaatiota, minkä lisäksi kurkussa on paljon K-vitamiinia, joka auttaa vähentämään tummia silmänalusia.

”Yhden tutkimuksen mukaan kurkku voi vähentää talitasoja, joka voi auttaa vähentämään aknea. Kurkun biokemikaalit voivat auttaa estämään entsyymiä, joka aiheuttaa liiallista melaniinin tai pigmentaation tuotantoa, mkä voi johtaa tummiin läikkiin”, Goldstein lisäsi.

Osta siis seuraavalla kauppareissulla yksi kurkku kauneudenhoidon tarkoituksiin ja kokeile, millaisia vaikutuksia sillä on ihollasi! Alta voit katsoa Loebelin ja Rodriguen TikTok-videot jäisen kurkun hyödyistä – jos upotukset eivät näy tai toimi, löydät Loeblin videon täältä ja Rodriguen videon täältä.

@alexaraeloebel

You’re welcome 💕 ##fyp ##skincare ##skincareroutine ##frozencucumberhack ##skincaretips ##skincaretiktok ##skincare101 ##skincarecheck ##glow

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber
@marrrlss

Reply to @haleydowne sharing all I know! feels amazing & I’ve seen great results. do your research 🤍 ##frozencucumberhack ##skincareroutine

♬ original sound – Marlo Rodrigue

Lähde: Glamour