Kevään lähestyessä voi herätä halu laittaa kodin ilmettä uusiksi.

Kun lisääntynyt valoisa aika paljastaa vuosien aiheuttamat tummumat, kulumat sekä muut muutokset kodissa, voi remontti- ja sisustusinto todella nostaa päätään. Keittiö on monelle kodin sydän, joten erityisesti sen ilmeen voi haluta laittaa uusiksi tai piristää sitä jollain tavalla.

Keittiöremonttiin ei kuitenkaan tarvitse upottaa säästöjään. Tanskalaisen keittiöyritys Kvikin mukaan myös pienillä muutoksilla voi saada aikaiseksi näkyvän piristyksen vuosiksi eteenpäin.

Jos keittiösi kaipaa hieman uutta ilmettä, löydät alta Kvik Helsinki City -myymälän franchising-yrittäjä Salah Al-Mehsenin vinkit keittiön uudistamiseen pienellä budjetilla – mutta trendikkäästi!

Ylellistä ilmettä kullansävyllä

Tällä hetkellä vetimissä muotia ovat minimalistiset, modernit ja industrial-henkiset mallit, mutta klassikot pitävät pintansa. Kaapistojen vetimet ovat iso ja tärkeä osa keittiön ilmettä, mutta ajan saatossa ne kuluvat käytön myötä. Kun vaihdat vetimet, voit muuttaa keittiön ilmettä edullisesti. Al-Mehsenin mukaan yksi trendeistä on nyt esimerkiksi kultainen messinginsävy.

Hanalle uusi sävy

Osana keittiön uudistusta voi vaihtaa paljon käytössä olevan keittiöhanan. Trendikäs tumman värinen antrasiitti haastaa näyttävyydellään perinteistä kromiväriä. Myös hienostuneella messingin sävyisellä hanalla voi saada huomiota.

Leikittele väreillä

Al-Mehsenin mukaan pieni maalikerros voi luoda keittiöön täysin uuden tunnelman. Saat lisättyä keittiöösi nopeasti persoonallisuutta, jos valitset väriksi esimerkiksi lempivärisi tai jonkin tämän hetken trendiväreistä. Värisävyillä leikitellen voit tuoda esimerkiksi teollista tunnelmaa.

Kaapit järjestykseen

Joskus keittiö kaipaa vain hieman siistimistä ja järjestelyä, Al-Mehsen vinkkaa. Monet siisteysgurut vannovat pienten laatikoiden voimaan, jotta keittiön saa pidettyä järjestyksessä. Voit valita esimerkiksi bambulaatikoita, jotka ovat paitsi käteviä, myös kauniita ja ympäristöystävällisesti valmistettuja.

Kevään vehreyttä keittiöön

Välillä viimeisen silauksen saa aikaiseksi varsin pienellä vaivalla ja edullisesti. Al-Mehsen kertoo viimeistelevänsä usein keittiön siistimisen hankkimalla tuoreita kukkia päivää piristämään. Esimerkiksi raikas tulppaanikimppu sopii hyvin kevääseen, mutta myös vehreät huonekasvit näyttävät keittiössä hyvältä.

Kerroimme aiemmin, miten voit tehdä keittiöremontin vastuullisemmin. Lisäksi kerroimme minkälaisia vuoden 2022 keittiötrendit ovat.