Haukkaa, haukkaa hedelmää: Syksyn kotimaisissa omenoissa on tänä vuonna erinomainen maku

Kotimaiset omenalajikkeet jaotellaan kolmeen ryhmään.

Kotimaisen omenan satokausi on nyt parhaimillaan ja syksyn omenatarjonta on lämpimän kesän ja vaihtelevien syyssäiden jälkeen monipuolisimmillaan, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto. Tänä vuonna voidaan herkutella kotimaisilla omenoilla, joiden maku on liiton mukaan erinomainen, sillä omenapuut hyötyivät kesän lämmöstä sekä sateista.

Sateinen heinä- ja elokuu ovat taanneet sen, että omenat ovat kasvaneet kookkaiksi, kun kosteutta on ollut maassa riittämiin. Myös laatu on hyvää, kun omenarupi ja pihlajanmarjakoit eivät ole vioittaneet kehittyviä hedelmiä.

Kotimaista omenaa voi käyttää monella tavalla. Se sopii leivontaan, säilöntään, mehuksi tai vaikkapa välipalaksi kesken opiskelu- tai työpäivän – miltä kuulostaisi esimerkiksi pannulla paistettava omenakakku?

Kotimaiset omenat jaotellaan kolmeen eri ryhmään niiden kypsymisajankohdan mukaan. Kesäomenoiden sato on jo saatu ja nyt poimitaan syysomenoita, kuten Jaspia, Discoverya, Summerredia ja Raikea. Myöhemmin on tunnettujen talviomenoiden, Lobon ja Aroman vuoro.

Lajikevalikoima luo suurta vaihtelevuutta omenoiden väriin, makuun sekä kokoon, ja vain maistamalla eri lajikkeita, voi löytää oman suosikkinsa.

”Nyt, kun lajikevalikoima on suurimmillaan, suosittelemmekin järjestämään leikkimielisen omena-tasting-tapahtuman, jossa jokainen osallistuja saa valita suosikkilajikkeensa”, vinkkaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Miika Ilomäki.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.