Harmaiden hiuksien määrä lisääntyy ikääntyessä. Moni haluaa peittää ne, mutta siihen löytyy muitakin tapoja kuin kestovärjäyksellä peittäminen.

Jos hiuksien kestovärjäys ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta, kokeile jotain näitä The List -sivuston esittelemiä keinoja, joilla harmaat haituvat peittyvät.

Peitä vain ne osat, jotka ovat harmaita

Kosmetiikkaa myyvistä paikoista löytyy paljon tuotteita, joiden avulla voi peittää harmaita hiuksia ilman kestovärjäystä. Harmaat osat hiuksista voi peittää esimerkiksi siihen tarkoitetuilla peitevoiteilla, joita levitetään pienen siveltimen avulla, jolloin kaikkia hiuksia ei tarvitse värjätä eikä varsinkaan kestovärjätä.

Toinen vaihtoehto näyttää ihan ripsiväriltä, mutta sillä on tarkoitus värjätä osa hiuksista. Näitä kumpaakin löytyy monessa eri värissä, joten sieltä löytyy helposti omaan hiustenväriin sopivia vaihtoehtoja.

Kotoa, yleensä keittiöstä, löytyviä vaihtoehtoja harmaiden peittämiseen

Harmaita hiuksia voi peittää myös sellaisilla asioilla, joita löytyy monien keittiöstä jo valmiiksi. Jos hiuksesi ovat tummat, voi kokeilla peittämiseen kahvia tai tummaa teetä.

Jos taas hiuksesi ovat ruskeat, voit kokeilla peittämiseen seosta, jossa on mustapippuria, jugurttia ja melassia (blackstrap molasses). Muista varoa silmiäsi, kun testaat tätä.

Henna taas on hyvä vaihtoehto punapäille. Vaaleahiuksiset voivat kokeilla harmaiden värjäämiseen sitruunamehun ja kookosöljyn seosta.

On myös viitteitä siitä, että harmaiden hiuksien syntymistä voi ehkäistä ja vähentää. Tähän ei ole vielä tieteellistä näyttöä, mutta joidenkin mielestä sellainen voi onnistua, kun juodaan juomaa nimeltään kombutsa.

Lähde: The List