Oletko pyöritellyt mielessäsi koiran hankkimista? Nyt se on todistetusti kannattavaa, sillä ruotsalaistutkimus on todistanut koiranomistajien elävän pidempään.

koirajaomistaja_preview

Ruotsalaisen tutkimusen aikana koirien omistajia kuoli muihin ihmisiin verrattuna vähemmän sydän- ja verisuonitauteihin. Jättitutkimuksessa seurattiin yli 3,4 miljoonaa ihmistä jopa 12-vuoden ajan. Tutkimukseen osallistuneiden ihmisten ikä oli 40:nen ja 80:nen välillä.

Elintapojen tiedetään olevan isossa roolissa sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä, joka on Euroopan yleisin kuolinsyy. Onneksi sydänsairauksien ehkäisyyn on löydetty nyt suloinen keino perinteisen hikiliikunnan ja salaatinsyönnin tilalle.

Tuloksia selittää se, että koiranomistajat ovat fyysisesti aktiivisempia kuin ihmiset, joilla ei ole koiraa – edes huono sää ei ole koiranomistajalle syy jäädä sohvalle lenkin sijaan. Koiraroduista metsästyskoirat näyttivät suojaavan eniten ihmisten terveyttä.

Sydänsairauksien ehkäisyn lisäksi koiran omistaminen ehkäisee myös masennukselta. Yksinäisyyden tiedetään olevan tappavaa ja etenkin yksinelävät ihmiset saavat koirasta helpostusta yksinäisyyteen, sillä koira tarjoaa sosiaalista tukea omistajalleen.

nainenjakoira_preview

 

 

Muista jakaa tutkimustulos lähipiirillesi!

 

Lähde: Nature.com 

Kommentit

Kommenttia