Vanhaa hammasharjaa voi hyötykäyttää roskiin heittämisen sijaan.

Jos sinulla on ylimääräinen hammasharja tai olet vaihtamassa harjaasi eikä vanhan harjakset sojota todella pahasti eri suuntiin, ota harjasi hyötykäyttöön sen sijaan, että heittäisit sen pois. Hammasharjaa voi käyttää yllättävilläkin tavoilla apuna kaunistautumisessa.

1. Suihkauta harjaksiin hiuslakkaa ja taltuta irtohiukset

Hammasharjan lähellä toisiaan olevat harjakset toimivat hyvänä apukeinona, kun olet tehnyt kivan kampauksen itsellesi, mutta irtohiuksia on päässyt valloilleen. Suihkuta lakkaa hammasharjan harjaksiin ja harjaa sillä irtohiukset takaisin paikoilleen.

2. Kuori lohkeilleet huulet

Laita huulirasvaa aluksi huulillesi ja sen jälkeen käytä puhdasta hammasharjaa pyörivin liikkein kuolleen ihon kuorimiseksi pois.

3. Puhdista kynsien alukset

Jos kynsiharjaa ei ole saatavilla, käytä ylimääräistä hammasharjaa kynsien siistimiseksi. Hammasharjan harjasten avulla saat lian pois kynsien alta nopeasti.

4. Tee omaa kynsitaidettasi

Ota muutama hammasharja ja valitse haluamasi kynsilakat. Kaada lakkaa kertakäyttölautaselle ja taputa hammasharjan harjaksia lakassa (ei liikaa tai pistemäistä lopputulosta ei synny) ja sen jälkeen taputtele harjaksia satunnaisesti kynsiisi. Toista tätä vaihtaen värejä eri hammasharjojen avulla tai puhdista kynsilakanpoistoaineella hammasharja yhden lakan jälkeen. Lopputuloksen pitäisi olla monivärinen ja pisteikäs.

5. Poista paakut ripsistä

Jos saat ripsiisi enemmän ripsiväriä kuin halusit, koeta tätä kikkaa: käytä uutta hammasharjaa ärsytyksen tai tulehdusten välttämiseksi ja vedä se ripsiesi läpi juuresta kärkeen. Hammasharjan harjakset tarttuvat liialliseen ripsiväriin ja saavat lopputuloksesta paremman.

Lähde: Cosmopolitan